Wolf Kati: Gyerekszáj

3 000 Ft

96 készleten

 

Wolf Kati: Gyerekszáj

A “Vuk” címadó dalának megjelenése óta nagyon hosszú idő telt el. Akkor Kati még gyerekként énekelte el a ma is méltán népszerű dalt, mely Édesapja szerzeménye. Azóta Kati is két gyermekes anya. Ezért jött az az ötlet, hogy Édesapjával és Fábri Péter szövegíróval közösen készítsenek egy gyerekeknek szóló lemezt, mely néha huncut, néha megható, néha vicces. És ez a lemez nem csak a gyerekeknek szól, hanem anyukákhoz, apukákhoz, nagyszülőkhöz. Gitár kísérettel egy csodás hangulatú kiskoncert, nem csak kicsiknek.

Wolf Kati énekesnő

„Sokszor felmerült a pályám során, hogy gyerek albumot készítsek. Sokat tologattam magam előtt ezt a dolgot, mert a gyerekekhez szólni a legkomolyabb feladat, a legkomolyabb játék. Velük csak őszintén és teljes odaadással lehet kommunikálni. Aztán megtalált egy olyan lemez-anyag, aminek az első dalának első sora azonnal “megvett” engem. Rögtön tudtam, ez az a dalszöveg, ez az a zene, amire vártam.”

Fábri Péter szövegíró

„Amikor a gyerekeim kicsik voltak, minden gyerekszáj-szövegüket azonnal felírtam magunknak. Ebből családi hagyomány lett, most a fiam gyűjti az unokáim gyerekszáj-mondásait. Sose gondoltam, hogy valaha dalok lesznek belőlük, de hála Wolf Katinak és Wolf Péternek, azok lettek. Talán ez lehetne az alcím: fiatal szülők könyve.”

Wolf Péter zeneszerző

„Nincs érdekesebb, mint a gyerekeinket figyelni. Nézni az érzékenységüket, csodálni a szeretetüket, mosolyogni a csibészségükön. Ámulni az agyafúrtságukon. Mint annak idején Vuk talpraesettségén. Mint Vukról, most a gyerekeinkről is Kati énekel. ”

1.    Papucs a lábadon
2.    Apu mondd el, hogy mi a hó
3.    Nem akarok még aludni menni
4.    Elment aludni az eső
5.    Csak még pár perc
6.    Nem kérem, nem akarok enni
7.    Csúszok-mászok, gézengúzok
8.    Ha megfognám a fényt
9.    Utálok fürdeni
10.  Mondj megint egy új mesét
11.  Én egész óta várlak
12.  Világgá megyek
13.  Örömbe fogadlak

  0
   0
   Ez van a kosarában:
   Kosara jelenleg üresVissza a kezdőoldalra