Apacuka zenekar: Hangfalatok

2 590 Ft

Elfogyott

A Színes világ 2010-es megjelenése óta az Apacuka zenekar nagy utat járt be. Lépésről lépésre vált az egyik legismertebb gyermekzenekarrá, koncertjeinek száma a 100-hoz közelít évente, Esztergomtól Badacsonytomajig, Mezőtúrtól Veszprémen át Győrig.
A zenekar tagjai egyéb, felnőtt formációkban is játszottak vagy játszanak, így a zenei műfajok széles spektruma jelenik meg a lemezen, néha játékosan, szinte a stílusparódia határait súrolva, és ezzel egy időben egészen komolyan. Talán ez az Apacuka zenekar legnagyobb erénye: komolyan veszi a gyerekeket, és komolyan veszi a zenét is, nem gügyög, mégis mindvégig játékos marad.

A zenekar frontembere és szövegírója érti a gyermekek nyelvét, és otthonosan mozog a zene világában: Pálfi Kriszta gyerekként az Operaház Gyermekkórusában énekelt, majd óvodapedagógus lett, jelenleg saját Zeneoviját vezeti. Erről ő maga így nyilatkozott: Rengeteg eszközt alkalmazok: virágokat, labdákat, bábokat, színes takarókat. A cél, hogy egy olyan zenei élményt, összbenyomást kapjanak a gyerekek, ami tartósan megmarad, hiszen a játék, a hangok, a színek ingerei egyszerre mozgatják meg őket. Mindezek az elemek koncertjeiken is megjelennek, az ilyen események alaposan átmozgatják a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

Amit tehát a Hangfalatok kínál:

CD a zenekedvelőknek – az eddig jól megszokott funky, rock, ska, jazzes hangulatok mellett lesz ír kocsmadal és disco zene is.

Mesekönyv az álmodozóknak – a Színes világhoz hasonlóan ehhez a lemezhez is készül mesekönyv, folytatódnak Pippó és Bojzi kalandjai, melléjük szegődik továbbá Spenót és Bont, Szét Bont, aki rázva issza a bodza szörpöt, nem keverve.
Vidám feladatok játszani vágyóknak minden egyes dal illusztrációja egy-egy játékos feladvány is, amikkel az óvodás, kisiskolás korosztályt céloztuk meg.
Mindez a koncertélményekkel kiegészülve igazi élmény a kicsiknek és szüleiknek.
A lemez érdekessége még, hogy vendégként közreműködik rajta Maszkura a Maszkura és a Tücsökrajból, illetve Buda Gábor az Alma együttesből. Íme egy-egy mondat tőlük:

„Ajánlom Nektek az új Apacuka lemezt,
És fületekbe tűzöm, mint jókedv jelmezt!” Maszkura (Maszkura és a Tücsökraj)

Amióta Krisztával duettet énekeltem, azóta ma van a szülinapom
Buda Gábor (Alma együttes)

A kötetet Varga Bence illusztrálta

  0
   0
   Ez van a kosarában:
   Kosara jelenleg üresVissza a kezdőoldalra