Kaláka Zenebolt Hírlevél

Kérem ügyeljen arra, hogy pontos e-mail címet írjon be.

Petruska András: Metropolita

3 800 Ft

6 készleten

A néhány évvel ezelőtt egy televíziós tehetségkutatón feltűnt zenész már túl van négyszázadik koncertjén, többek között elnyerte a Veszprémi Utcazene Fesztivál első díját.

Petruska András 2014. tavaszán megjelent első, Metropolita című albumának koncepciója szervesen kötődik a 4-es metró állomásainak hangulatához, a dalok címei is egy-egy megálló elnevezését kapták.

A Metropolita célja a metrót körülvevő közeg és történetek bemutatása, a 21. századi Budapest egy pillanatképének elkészítése.

A Metropolita egyszerre törekszik helyi identitásteremtő eszköz lenni, szórakoztatni, valamint könnyűzenei eszközökkel ötvözni a helyi zene, a népzene elemeit – áll a kommünikében.

A lemez dalaiban megjelennek a megállók környékének történetei, az arra járó jellegzetes emberek, valamint megszólalnak a múlt és jelen szereplői.

A dalokat Petruska András írta, hangszerelte és adja elő, a szövegeket Babarci Bulcsúval közösen szerezte. A stúdiómunkálatokban közreműködött Szokolay Dongó Balázs és Unger Balázs.

1. Keleti Pályaudvar
2. II. János Pál Pápa tér
3. Rákóczi tér
4. Kálvin tér
5. Fővám tér
6. Szent Gellért tér
7. Móricz Zsigmond körtér
8. Újbuda-Központ
9. Bikás park
10. Kelenföld vasútállomás

  Érdekelhetnek még…

  • Akció!

   Petruska: Mák és dió

   990 Ft
  • Petruska: Reláció

   3 800 Ft
  • Akció!

   Petruska: Híd

   990 Ft
  • Petruska: Kapunyitó

   3 800 Ft
  0
   0
   Ez van a kosarában:
   Kosara jelenleg üresVissza a kezdőoldalra