Kováts Kriszta: Álomfejtés

3 000 Ft

16 készleten

Meg lehet zenésíteni Freudtól az Álomfejtést? Hát persze – ha van, aki megálmodja! Fábri Péter tizenhat dalszövegét Szirtes Edina Mókus zenésítette meg. De nem csak különböző típusú álmokról és ébredésekről hallunk majd dalokat, hanem híres álmokról (Szent József álma) és híres álmodókról (Einstein, Magritte, Szabó Lőrinc) is.

Gábriel, a sokoldalú művész (színész, énekes és képzőmuvész), aki már az Arany-órá-ban is együtt dolgozott Krisztával és Mókussal, rajzaival most is hozzáteszi saját álmait a produkcióhoz és most is énekel. Szép álmokat!

„Mert álmaimban megteszem mit ébren tenni félek és nem filózom elveken s hogy nem visz rá a lélek mert épp a lélek vinne rá mint háztetőre létra az álmodónak mindegy mi a téma”

Kováts Kriszta és Szirtes Edina Mókus nem először fognak közös vállalkozásba. 2008-ban Arany János balladáiból (Arany-óra),  2011-ben pedig a Tao Te Kingbol készítettek produkciót a Müpában, mindkettő zeneszerzője Szirtes Edina Mókus, előadó-rendezője pedig Kováts Kriszta volt.

Most Freud Álomfejtés című lélektani alapművét zenésítik meg és állítják színpadra. Fábri Péter írt Freud műve alapján tizenöt dalszöveget, ezekre születtek az új dalok. De nem csak különböző típusú álmokról és ébredésekről hallunk majd dalokat, hanem híres álmokról (Szent József álma) és híres álmodókról (Einstein, Magritte, Szabó Lőrinc) is. Gábriel, a sokoldalú művész (színész, énekes és képzőmuvész),  aki már az Arany-órá-ban is együtt dolgozott Krisztával és Mókussal, rajzaival most is hozzáteszi saját álmait a produkcióhoz és most is énekel.

Kováts Kriszta – ének, vokál
Szirtes Edina Mókus – hegedű, brácsa, zongora, melodika, szájcin, takita
Földes Gábor – basszusgitár, dobprogramok
Fekete János Jammal – beatbox. perkapad

1. Kezdődhet a múlt
2. Este van
3. Már az ókori görögök is
4. Freudnak volt egy macskája
5. Álomfejtés
6. Forgószínpad
7. Sigmund Freud, az orvos
8. Tudat előtt
9. Magritte felhői
10. Egy gyilkosságról álmodom
11. Einstein szánkózik
12. Álmodom egy álomról
13. Szabó Lőrinc álma
14. Szent József álma
15. Ébredés után
16. Önarcképek

 

  Érdekelhetnek még…

  0
   0
   Ez van a kosarában:
   Kosara jelenleg üresVissza a kezdőoldalra