Kollár-Klemencz kamarazenekar: Ég az erdő

3 000 Ft

2 készleten

Személyes hangvételű, mély érzelmekkel telített, balladisztikus dalok a természetből, az erdő közepén élő alkotótól és vonós zenekarától. Az új lemez dalai ösvényeket taposnak ki a mindennapjainkon, amelyeken elindulva közelebb visznek elveszített ártatlanságunkhoz.
Az új lemezen több kortárs versfeldolgozás is lesz, Borbély Szilárd volt az első versfeldolgozásom 2012-ben, ekkor indult a Rájátszás, ez a feldolgozás még akkor született. Sajnos Borbély Szilárd azóta már nincs köztünk, az ő emlékének is emléket állítunk most.
Erdős Virággal a közös munka már a Legesleges című 2014-ben megjelent albumon kiteljesedett, de a Pápá nyugodj békében című dal később a Kistehén együttes Elviszlek magammal lemezére is felkerült, most pedig egy újabb formájában az Ég az erdő albumon is bemutatkozik.
Kemény István egy Eric Satie feldolgozásra írt szöveggel van jelen, amelyet a Világ túlvégén címmel kifejezetten erre a zenére írt, A műanyag című alkotása pedig verbunkos köntöst kapott ezen a lemezen.
Lackfi Jánossal 2019 nyarán dolgoztam együtt, a közös munkából született a Nem tudok élni nélkülem című versfeldolgozás dal. – mesélte Kollár-Klemencz László.
A zenei munkálatokban ifj. Csoóri Sándor is közreműködött, a moldvai-magyar csángó zenéből a Pusztinai nagy hegy alatt című dalban az ő játéka kapcsolja össze Kollár-Klemencz világát az autentikus népzenével.
A lemezen négy új dal is szerepel, amelyek Kollár-Klemencz László saját szerzeményei. Mindegyikben erős közeledés hallható a népzene irányába, amit személyesen ifj. Csoóri Sándor és felesége Kálna Natália erősít fel. A szövegek elementárisak, és következetes folytatásai a Rengeteg című album szövegvilágának.

 1. Ha volna szeretőm
 2. Pusztinai nagy hegy alatt
 3. Szomorú gyerekek karácsonya
 4. Ég az erdő
 5. Én istenem’ altass el engem
 6. Tartsd meg Istenem
 7. A világ túlvégén
 8. Pápá, nyugodj békében
 9. Nem tudok élni nélkülem
 10. A műanyag

 

közreműködők:

Csoóri Sándorné Kalna Natália: hegedu; Ifj.Csoóri Sándor: brácsa, tambura;

Kollár-Klemencz László: ének, gitár; Mákó Kata: ének, djebe, dobok , kahon; Ónodi László: brácsa;

Vajdovich Árpád: bőgő, vokál; Valkó Béla: cselló; Bari Gyula: dob, vokál; Boros Patrik: gitár;

Kotta Patrik: gitár, vokál; Ruszó Dominik: ének; Révai Roland: vokál

  0
   0
   Ez van a kosarában:
   Kosara jelenleg üresVissza a kezdőoldalra