Pálos hangok – A remeték fohásza (kétoldalról nyitható könyv + 2 CD)

4 600 Ft

4 készleten

Pálos hangok (kétoldalról nyitható könyv + 2 CD)

A remeték fohásza – énekelt versek pálosokról, pálosoktól
Ordo sanctorum militum – gregorián énekek és többszólamú kanciók középkori pálos forrásokból

A Pálos hangok címmel 2020 decemberében megjelent könyves CD két tematikus egységet, két különböző világot bemutató hangzó anyagot tartalmaz, a lemezeket hordozó könyvecskében pedig az elhangzó művek szövegeit olvashatjuk. Az egyetlen magyar alapítású és máig létező férfi szerzetesrend, a Magyar Pálos Rend által megjelentetett kiadvány egyrészt a pálos gregorián világába enged bepillantást, másrészt pálos költők által írt, illetve pálosokról szóló versek megzenésített változatait hordozza.

Az Ordo sanctorum militum című lemezen középkori pálos forrásokból származó gregorián énekek és többszólamú kanciók hallhatók a Pécsett működő Schola Sancti Pauli előadásában. A négy tematikus egységből álló összeállítás a középkori pálos hagyomány liturgikus tételeiből és többszólamú énekeiből válogat.

A remeték fohásza című CD-n csaknem két tucat dallá lett vers és a lemez zárásaként elhangzó régi pálos imádság megzenésített változata hallható hét formáció – Bognár Szilvia és Király Nóra, a Hangraforgó, a Kaláka, a Misztrál, a Musica Historica, a Sebő-együttes és a Szélkiáltó –, valamint négy szólista, Huzella Péter, Kátai Zoltán, Krulik Zoltán és Tolcsvay Béla előadásában. Az összeállítás – a népzenei ihletésű daloktól kezdve a régizene hagyományaiból táplálkozó megzenésítéseken keresztül napjaink sokrétegű populáris zenei világáig – színes zenei világot jelenít meg.

szerkesztette: Török Máté

  Érdekelhetnek még…

  • Sebő – József Attila

   4 000 Ft
  • Misztrál: Dsida Jenő

   3 000 Ft
  • Kaláka 50: Békabúcsúztató

   3 900 Ft
  0
   0
   Ez van a kosarában:
   Kosara jelenleg üresVissza a kezdőoldalra