Paár Julcsi: Rókatánc

3 500 Ft

5 készleten

Paár Julcsi így vall az új, Rókatánc című lemezről:

„Úgy érzem odabent örök-gyerek maradok! A mai napig elvarázsolnak a mesék, magával ragad az önfeledt játék öröme, megérint, felemel, összerendez a dal. A próbafolyamatok, koncertek, előadások során észrevétlen átváltozom; új minőségek bújnak elő belőlem. Így van ez a Rókatánc kapcsán is! Az eddigi meselemezeim témái is emberi helyzetekről szóltak, kapcsolatokról, egyéni és közösségi kihívásokról, oldásokról. Ezúttal viszont rókabőrbe bújok, és egy egészen új perspektíva nyílik meg a történetben, karakterábrázolások, társas-viszonyulások terén. Rókákról szól a fáma Dél-Amerikától Japánig, az ókori görög történetmesélő Ezópus fabuláitól a magyar népmesekincsen át, a modern irodalom álló-csillagáig Antoin de Saint-Exupéry-ig. Fontos és kollektív tartalmak kapcsolódnak hozzájuk; az értelem, az individuum, az emberekkel való közvetlen kapcsolódás képessége emeli a rókákat egyfajta átmeneti térbe, ami az én mesém kezdő felütését is adta!

Zeneileg is, gyakorlatilag kimeríthetetlen téma a “rókatánc”, hiszen a dallam bejárja az egész nyelvterületünket, különféle jellegű, változékony formavilágú nyomot hagyva maga után.Ezek után mondanom sem kell, hogy életem egyik első gyerek-színházi szerepe a Kis herceg Rókája volt – hálás és éltere-szóló tanulság egy egész-világot-megszelídíteni-vágyó, de bátortalan 11 éves kislány számára. Az meg csak a ráadás, hogy egykori “Weineres” zongoristaként, sejtszinten ivódott belém ez az örökérvényű melódia, talán éppen azért, hogy most újra nekiindulhasson és formálódjon tovább a Ti örömötökre is!” (Paár Julcsi)

1. Nyitány 03.13
2. A Molnár 04.07
3. Őnaccsága 03.34
4. Átváltozás 04.42
5. Vásárban 04.37
6. Rókatánc 03:.55
7. Városban 04.36
8. Tündérkaszinó 03.46
9. A Molnár elvesztette a feleségét 05.32
10. Betyárok közt 06.22
11. Irány haza! 03.11
12. Grand Finale 03.49

Közreműködők:
Paár Julcsi ének, mese
Szakál Tamás hegedű, ének, mese
Kováts Gergő tenor-és szoprán szaxofon, basszusklarinét
Szabó Dániel cimbalom
Könczei Bálint brácsa
Bognár András nagybőgő

„Semmi sem állandó, csak a változás maga” – mondhatnánk vigaszként hőseinknek, akik akarva, akaratlanul – vagy talán a rókáknak köszönhetően – sodródnak kalandokba, követnek el baklövéseket kerekítik újra életüket. Megtorpannak, ilyen-olyan döntéseket hoznak, és megesik, hogy járatlan utakra tévednek. Tévedéseik emberiek, a belőlük születő megoldásaik játékosak. Játszani pedig emberi dolog, így hát: Játékra fel!” –

A felvételek 2023 tavaszán a Pannónia Stúdióban készültek.

  Érdekelhetnek még…

  • Kaláka: Az elveszett követ – CD melléklettel

   4 999 Ft
  • Paár Julcsi Hangoló: Kerekutca

   2 900 Ft
  • Paár Julcsi – Hangoló: Kerekerdő

   2 900 Ft
  0
   0
   Ez van a kosarában:
   Kosara jelenleg üresVissza a kezdőoldalra