Nikola Parov – Herczku Ágnes: Volt nékem szeretőm…

3 500 Ft

1 készleten

Az album témája a szerelem, melyet Herczku Ágnes (a Fonó együttes énekese, és a 2004-es év legjobb, a Magyar Rádió eMeRTon-díjával jutalmazott folklór-énekese) varázslatos hangja juttat el a hallgatóhoz.

Ezen a lemezen a szerző, Nikola Parov a magyar, az ír és gyökereihez hűen a bolgár népzene hangzásvilágának egy egzotikus keverékét szólaltatja meg. A népdalok előadásmódjának egyszerű, őszinte, letisztult hangzása egységes egésszé kovácsolódik a különböző nemzetek hangszereinek: a gadulkának, a kavalnak, a mandolinnak, a görög buzukinak, az ír buzukinak, a gaidának a kíséretével, melyeket az albumon közreműködő Megyaszay István (basszus), Födő Sándor (ütőhangszerek) és Pál István (hegedű) játéka egészít ki. Szalóki Ágnes, akinek énekhangját a Naplegenda korongon is hallhattuk, vokalistaként énekel a lemezen.

Az album az igényes zene kedvelőinek valóságos multikulturális meglepetésként szolgálhat. Parov világán keresztül világossá válhat, hogy bármennyire is különbözőek a nemzetiségek és azok hagyományai, bizonyos dolgokat ugyanúgy élünk meg, legyen szó szerelemről, féltékenységről, bánatról, és nincs annál csodálatosabb, mikor ez a zenében is kifejezésre kerül. A közös érzéseinket egy „közös zene” által szólaltatja meg. Így lesz az ő zenéje mindannyiunk zenéje.

Herczku Ágnes – ének
Nikola Parov – mindenféle hangszerek
Megyaszay István – basszus
Pál István – hegedű
Födő Sándor (FODO) – ütőhangszerek
+
Szalóki Ágnes – ének

1. Ha te tudnád
2. Shto kaszmete
3. Bánatra
4. Volt nékem szeretőm…
5. Édes voltál, kedves voltál
6. Férfiszívről
7. Átkozott gyötrelem
8. Két ragyogó szép szemedért
9. Se nem eső
10. Tavasz után
11. Ha te tudnád(remix)

  0
   0
   Ez van a kosarában:
   Kosara jelenleg üresVissza a kezdőoldalra