Akció!

Novák Péter és a Kultúrpart társulat: Üzenet a Földről

Original price was: 3 000 Ft.Current price is: 990 Ft.

22 készleten

Novák Péter és a Kultúrpart társulata Üzenet a Földről c. darabját nagy sikerrel játssza az ország számos színpadán. A produkció Weöres Sándor megzenésített verseire, és Novák interaktív beszélgetéseire épül a fenntartható fejlődés témakörében. Az előadásból most lemez is készült.

„Itt van minden nemzet apraja-nagyja, szabadon gyakorolva faji, nemi, etnikai, vallási meggyőződését. Álompolgári ismeretek alapfokon, a flóra és fauna, tűz, víz, föld, levegő, az éltető négy elem mellett.” – foglalta össze az előadás üzenetét Novák Péter.

A versek kiválasztásánál fontos szempont volt a Fenntartható Fejlődés és az egyéni felelősségvállalás fogalomkörök megismertetése a fiatalokkal, ezért a kiadványban jelent o s hangsúlyt kap a társadalom, a gazdaság és a környezetvédelem egyensúlyának fontossága. Mindez természetesen Weöres megzenésített verseivel. Hihetetlen, de a fenti tematika mentén számtalan költeményt találtunk a költő életművében. Számtalan verssorban jelenik meg a környezetvédelem gondolata, nagyon sok vers foglalkozik a Föld népcsoportjainak színességével és ezen kultúrák elfogadásával és fontosságával. A nemzetközi gondolatokon kívül megszólalnak azok a versek is, amelyek nyelvünk szépségéről és dallamosságáról, valamint nemzetünk Európában elfoglalt pozíciójának jelentőségérol szólnak. A lemez nem titkolt szándéka a kiskamaszokat szórakoztatva tanítani, ezzel is hozzájárulva egy elfogadó, intelligens és felelősen gondolkodó felnőttekbol álló következő generáció kineveléséhez.

A Kultúrpart saját stúdiójában rögzített korongon 29 szám hallható. A zenészek között találjuk a Pál Utcai Fiúkból ismert Molnár Balázst, az Etnofon billentyűsét Küttel Dávidot, a Príma díjas fúvós Szokolay Dongó Balázst, a Kimnowak egykori dobosát Nyíri Sándort, valamint Braun László gitárost. Bár maga az előadás a 12-16 éves korosztálynak szól, a lemez korántsem gyereklemez: a felnőttek számára éppúgy fontos üzenetet közvetít, mint a fiataloknak. Üzenetet, a Földről.

 1. Harminc bagatell: Rock and roll
 2. Második szimfónia: Ének a teremtésről (részlet)
 3. Himfy strófák: 1, 5, 6
 4. Harminc bagatell: Kinai
 5. Füstös rajkók / Harminc bagatell: Cigány
 6. Harminc bagatell: Cigány 2. részlet
 7. Harminc bagatell: Török / Harmadik szimfónia I. (részlet)
 8. Vásári képmutogató regös: A tájrongáló
 9. Forróövi motívumok 6.
 10. Majomország
 11. Rongyszőnyeg 49: Még most sem…
 12. Harminc bagatell: Északi varázslók
 13. Rongyszőnyeg 119: Víz-torlasztó
 14. Harminc bagatell: Ukrán
 15. Öreganyó dünnyögése
 16. Eltévedt gyerekek (Rongyszőnyeg 46. Szállni, szállni)
 17. Négy korál: I. (Finálé)
 18. A Világ, mint olyan 1. (P)
 19. Harminc bagatell: Kinai
 20. A Világ, mint olyan 2. (P)
 21. Harminc bagatell: Ukrán
 22. A Világ, mint olyan 3. (P)
 23. Harminc bagatell: Rumba
 24. A Világ, mint olyan 4. (P)
 25. Harminc bagatell: Török / Harmadik szimfónia I. (részlet)
 26. A Világ, mint olyan 5. (P)
 27. Harminc bagatell: Északi varázslók
 28. A Világ, mint olyan 6. (P)
 29. Forróövi motívumok 6.
  0
   0
   Ez van a kosarában:
   Kosara jelenleg üresVissza a kezdőoldalra