Pál apostol (Könyv és CD)

4 000 Ft

76 készleten

Jó tíz év telt el azóta, hogy a Pál apostol című könyv és az újonnan felvett CD megjelent és bemutatta azt a keletkezés- és fejlődéstörténetet, amely 1991-re életre hívta, a következő húsz évben pedig alakította az előadást.
Pál apostol mondanivalója azonban nemcsak kétezer, hanem harminc év után is aktuális. A dalok is élnek, sok előadást megéltek. Az elmúlt tíz évben azonban annyi változás történt, hogy érdemes volt felfrissíteni a hangfelvételt is, a könyvet is. Az eredeti könyv megszólalói közül többektől is búcsút kellett vennünk. Nincs már köztünk Cseri Kálmán, Zlinszky János és Jankovics Marcell sem. S még valaki. Kétségtelen, hogy 2013 fordulópont volt nemcsak a hazai zenei életben, hanem a Pál apostol történetében is. Akkor halt meg Halmos Béla.
S miközben Pál üzenete a dalok formájában is nyilvánvalóan továbbra is el akart jutni a szélrózsa minden irányába, a csapatnak fel kellett dolgoznia a veszteséget. Ekkor lépett be a képbe Szirtes Edina Mókus. Hogy hogyan, az kiderül a könyvből.
Mindaz a tudás, amely a 2011-ben megjelent könyvben benne volt, semmit nem veszített értékéből és érvényességéből. Az új hangfelvétel azonban jó lehetőséget adott arra, hogy a könyvet is aktualizáljuk. Így aztán három új interjúval gazdagodott a beszélgetések sora, hogy felidézhessük az elmúlt évtized változásait.
Pál apostol üzenete örök. A dalok érvényesek. A könyv aktuális. Az utazás folytatódik – téren, időn és hangokon át.

Új hangfelvétel Gryllus Dániel- Sumonyi Zoltán: Pál apostol című dalsorozatából Süveges Gergő kibővített interjúkötetével együtt új kiadásban jelent meg 2022-ben.
A felvétel közreműködői: Gryllus Dániel, Szirtes Edina Mókus, Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák

A lemezen megszólaló dalok:

1. A galata levél
2. Az első tesszalonikai levél
3. A második tesszalonikai levél
4. Az első korintusi levél (A pártoskodás oktalanságáról)
5. Az első korintusi levél (A szeretet himnusza)
6. A második korintusi levél
7. A római levél
8. A Filemonhoz írt levél
9. A Timóteushoz írt levél
10. A Tituszhoz írt levél
11. A Timóteushoz írt második levél
12. Pál apostol imája

  Érdekelhetnek még…

  • Gryllus Dániel – Gryllus Vilmos: Mint a szép híves patakra (2 CD)

   3 000 Ft
  • Gryllus Dániel – Sumonyi Zoltán: Tizenöt zsoltár (letölthető mp3 album)

   3 000 Ft
  0
   0
   Ez van a kosarában:
   Kosara jelenleg üresVissza a kezdőoldalra