Makám: Robinzon Kruzo

3 300 Ft

Elfogyott

„A harmadik évtizedét közelítő és töretlenül aktív Makám zenekar, pontosabban annak vezetője Krulik Zoltán nem először lép színre valami meglepő újdonsággal. A zeneszerző-gitáros-dalszövegíró, sőt, önálló kötettel is büszkélkedő költő ezúttal nem ethno-folk-világzenei profiljáról ismert formációját állította előtérbe, hanem ő maga jött elő a pódium széléről középre, a frontvonalba – méghozzá „KruZo”-ként. A szerzői lemez ténye önmagában nem különösebben meglepő (szinte az összes Makám-CD Krulik-szerzemény), ám most olyanokat is bevállalt, amit eddig soha: szólóéneklés, rockzenei és sanzon-szerű koncepció, ezen belül pedig személyes élményeinek, intim családi emlékeinek dalokba foglalása.
Az ilyesmire, mármint hasonló koncepcióra és tematikára csak bíztatni tudunk minden olyan zeneszerzőt és előadóművészt, aki közel négy évtizedet átívelő alkotó és színpadi tapasztalattal bír (értelemszerűen hatvan éven felüli), legalább tizenhat lemez, és két-három könyv kötődik a nevéhez, továbbá nagyon letisztult, humánus értékrend jellemzi. Ugyanis az alkotó a fent sorolt kritériumoknak megfelelve olyan egyedi produkció megalkotására lehet esélye, mely minden korábban ráragasztott címkétől megszabadítja. Ebből adódóan most nem is egy zenei projecthez viszonyulunk, hanem egy művészemberhez – akit vagy akarunk érteni, vagy inkább meg se próbáljuk.
Ami nem mellesleg hallható a hangfelvételen: nagyon erős szövegek (többrétegű metaforákkal), vagány rockzene, és nosztalgiába is hajló sanzonos world music – a szerző természetes és kissé szeszélyes késztetéseiből adódóan. Ezen nincs mit csodálkozni, hisz a 20. század képei villannak fel; mikro- és felülnézetből.” Matisz László

Krulik Zoltán – ének, gitár
Hornai Zóra – vokál
Eredics Dávid – szoprán szaxofon
Zámbó Tamás – gitár
Boros Attila – basszusgitár
Badics Márk – dob

1. Fekete angyal (3:19)
2. Káros szenvedély (3:05)
3. Vízöntő kor (3:10)
4. Nézem a videót – in memoriam Jackie Orszáczky (5:50)
5. Világítótorony (4:39)
6. Forog az ég (3:41)
7. Café Bábel (4:41)
8. Cseh Tamásé (4:52)
9. Üres a ház (3:45)
10. Anyácskám, anyácskám (3:25)
11. Sárga Villamos (3:22)
12. Minden elmúlik (2:57)
13. Balatoni nyár (3:50)
14. Titanic (5:32)
15. A szívem úgy zakatol (2:50)

  0
   0
   Ez van a kosarában:
   Kosara jelenleg üresVissza a kezdőoldalra