Várnai Dániel és a Folksz Zenekar: Két út

3 000 Ft

49 készleten

A népzene, az ethnojazz és a világzene hagyományait ötvözte és gondolta újra Várnai Dánielmikor összeállította elso önálló, Két út címu albumát.

„A gitár néha Jimi Hendrix hangzásvilágát idézi, miközben a zene harmóniailag a jazz mufajához áll közelebb. Ritmikájában és dallamvilágában hol a népzenébol, hol a modern fúziós zenébol merítettem, viszont minden esetben a magyar és a Kárpát-medencei kultúrához köthetok a dalok. Nagy szükség van arra, hogy a magyar és Kárpát-medencei kultúrából kiindulva, magas színvonalú, és korszeru hangzású zenét alkossunk a jazz és a könnyuzene területén is. Nem felszínesen szeretném ezt megtenni, hanem mélyebb inspirációt merítve ennek a kultúrának az értékeibol, ahogyan azt az irodalom, a komolyzene, és a képzomuvészet méltán világhíru képviseloi tették” – mondja Várnai a lemez kapcsán.

Bár a Két utat szólólemezként emlegetjük, az elkészítéséhez a hazai folk legjavát hívta segítségül a gitáros. A dalokban közremuködött többek között Szalóki Ági, Csizmadia Anna, Bognár Szilvia, a Folksz zenekar, Annus Réka, Kerényi Róbert „Szigony”, Szlama László és Várnai Dani ütos-vonós bandája is.

 

Várnai Dániel: Két Út

 

 1. Mulassunk ( Folksz)                                       4’10”
 2. Mécsvirág ( Folksz, Bognár Szilvia)                6’03”
 3. Füzesi lassú, ritka magyar és csárdás ( Várnai Dani ütos-vonós bandája)     5’23”
 4. Szomorúfuz ( Folksz, Csizmadia Anna)      5’43”
 5. A Hetedik ( Folksz)                                 4’50”
 6. Udvarom közepén ( Csizmadia Anna, Várnai Dániel)   4’23”
 7. Mámikám ( Folksz)                                     3’56”
 8. Mikor a szoroson ( Szalóki Ági, Várnai Dániel ) 3’27”
 9. Gyimesi lassú-magyaros,csárdás,sebescsárdás  6’12”
  0
   0
   Ez van a kosarában:
   Kosara jelenleg üresVissza a kezdőoldalra