Budapest Klezmer Band: Gyere, táncolj velem…

2 500 Ft

4 készleten

2020-ban 30 évesek lettünk. A jubileumi évfordulónkra nagy terveink voltak, szerettünk volna budapesti nagykoncerten és nemzetközi fellépésen is együtt ünnepelni közönségünkkel. Bár az élet alaposan átírta a forgatókönyvünket, a klezmer zene rajongóinak és három évtizede kitartóan velünk együtt szórakozó barátainknak elkészítettük ezt az albumot.

Különleges csemegét kínálunk: A lemezen szereplő dalokat eddig még sosem rögzítettük, csak koncertjeink látogatói hallhatták időnként élőben. Most örömmel gyűjtöttük össze ezeket a számunkra nagyon fontos darabokat 30 éves jubileumi ajándékként.

Jávori Ferenc „Fegya”, zenekarunk alapító vezetőjének és zeneszerzőjének szerzeményeit és átiratait jórészt olyan művésztársakkal együtt szólaltatjuk meg, akikkel az elmúlt pár évtizedben már találkozhattak a zenekarunk által képviselt, sokrétű, jellegzetesen Kárpát-medencei hangulatú klezmer világát kedvelők. Meglepetésként pedig olyan vendégművészeket is felkértünk közreműködésre, akikkel eddig még nem volt közös felvételünk. ”Jávori Ferenc „Fegya”

1. Ze dos kleydl tateshi (Szinetár Dóra)
2. Nor gelicht, nor gelacht
3. Zagson (Hábetler András)
4. Mjaszojedovszkaja
5. Altató dal (Kolonits Klára)
6. Zeydn’s tants
7. Gyere, táncolj velem (Falusi Mariann)
8. Dos Freylekhe Shnayderl (Dunai Tamás)
9. Hóra
10. Szomorú dal
11. Dos Kleyne Tsigayner (Tompos Kátya)

  0
   0
   Ez van a kosarában:
   Kosara jelenleg üresVissza a kezdőoldalra