Gadó Gábor – Harcsa Veronika Sextet: Shekhinah

3 500 Ft

2 készleten

A Gadó Gábor – Harcsa Veronika Sextet két olyan művész együttműködéséből nőtt ki, akik hazánkban és külföldön egyaránt fényes pályát tudhatnak magukénak, és több szálon kötődnek a BMC-hez. A Shekhinah című lemezt azonban nemcsak a zenekarvezetők személye teszi különlegessé, hanem az is, hogy a (vélt) műfaji konvenciók kortárs komolyzenészek és jazzmuzsikusok párbeszédében oldódnak fel.

Gadó Gáborral negyed évszázadra nyúlik vissza a közös munka, amelynek során rekordmennyiségű, több mint 20 lemeze jelent meg a BMC Recordsnál, és a kiadó egyik legnagyobb külföldi sikere, a 2002-es Orthodoxia is ezek közül kerül ki.

Gadó francia kvartettje után sok más felállásban rögzített anyagokat, legutóbbi két lemezén Ávéd Jánossal, illetve Laurent Blondiau-val játszik duóban – mindkét fúvós szerepet kap ezen az új albumon is. A Sextet Gadó kezdeményezésére állt össze, aki így kívánja olytatni a vokális jazz – korábban Winand Gábor nevével fémjelzett – vonulatát.

Nem is találhatott volna alkalmasabb partnert Harcsa Veronikánál, aki itthon méltán a legnépszerűbb, külföldön pedig a legelismertebb magyar jazzénekesnő. Gyémánt Bálinttal közös, a Jazzahead! fesztivált is megjárt duójának már a harmadik lemeze jelenik meg német kiadó gondozásában, a BMC Recordsnál pedig a kortárs-improvizatív és klasszikus irányú projektjeit találjuk, mint a Debussy Now!, a Modern Art Orchestra Bartók-lemeze vagy a Fekete-Kovács Kornél, a Robert Balzar Trio és Dan Bárta közreműködésével készült Different Aspects of Silence.

Felvétel BMC Studio, Budapest 2022 április 19-22.

Zeneszerző: Gadó Gábor
Szöveg: Harcsa Veronika

Gadó Gábor – gitár
Harcsa Veronika – ének
Ávéd János – tenor és szoprán szaxofon, fuvola
Laurent Blondiau – trombita
Csermák Éva – hegedű
Zétényi Tamás – cselló

1. Colours Ballet 11’ 02”
2. Patience is Gold 3’ 50”
3. Drepung 7’ 46”
4. The Double Moonlight 4’ 59” (dedicated to Hiromi Kikuchi)
5. The Promise 6’ 39”
6. Shekhinah 6’ 57”
7. Hommage à Pilinszky 1’ 59”
8. Réka’s House 4’ 12”
9. Mi lusinga il dolce affetto 7’ 14”
10. Ustvolskaya 11’ 29”

    0
      0
      Ez van a kosarában:
      Kosara jelenleg üresVissza a kezdőoldalra