Lajkó Félix & Vołosi

4 300 Ft

Elfogyott

Mi történik, ha egy öntörvényű vonós fenomén társul másik öt (!) öntörvényű vonós fenoménnal? Zene a magasabb szférákból, végtelen muzikalitás, elképesztő kreativitás, amely egymás különcségeinek tiszteletén, odafigyelésen és egyfajta virtuóz, kívülről nehezen követhető renden alapszik. Ez a kooperáció csak sok évtizedes színpadi jelenlét tapasztalatával, végtelen önismerettel, technikai tudással és a zenei kreativitás egy mesteri fokával teljesíthető. Nem verseny, hanem közös teremtés, nem vetélkedés, hanem bizalmon alapuló művészbarátság, egy közös nyelven ami a nagybetűs ZENE.

A Felczak lemezek sorozatában megjelent Lajkó Félix és VOŁOSI közös albuma! Közös felállásban 2017-ben játszottak először a Budapest Ritmon, majd a varsói Cross Culture fesztiválon, amelyet további koncertek követtek 2018-ban a Müpában, a Budapest Folk Festen, az Ozorán és a Vidor Fesztiválon számos külföldi fellépés mellett, így a varsói Eufonie Fesztiválon az újvidéki Nomus Fesztiválon.

A lengyel VOŁOSI 2010-es alakulása óta sorra nyeri a díjakat, már a BBC és több német közszolgálati csatorna is közvetítette koncertjeiket, 2017-ben ők nyitották meg a műfaj legrangosabb eseményét, a Womexet.
Lajkó Félix Liszt Ferenc díjas hegedű- és citeraművész az elmúlt években többet koncertezett külföldön mint itthon. Bármerre jár, akár szólóban akár más zenésztársakkal együtt muzsikálva, koncertjei semmihez nem hasonlítható, maradandó zenei élmények, felvételei rendre atoplistákra kerülnek, különböző szerzői díjakat nyernek el.

1. Speedmotion (Lajkó Félix) 5.29
2. Side (Lajkó Félix) 5.59
3. Crawler (Stanisław Lasoń / Jan Kaczmarzyk) 2.04
4. Upside Down (Stanisław Lasoń) 3.12
5. From the Ditch (Lajkó Félix) 5.45
6. Valse (Lajkó Félix) 6.08
7. Downhill (Jan Kaczmarzyk) 1.54
8. Slowmotion (Lajkó Félix) 4.22
9. Pompeii (Lajkó Félix) 4.45

Zenészek:
Lajkó Félix – violin
Krzysztof Lasoń – violin
Zbigniew Michałek – violin
Jan Kaczmarzyk – viola,
Stanisław Lasoń – cello
Robert Waszut – doublebass

  0
   0
   Ez van a kosarában:
   Kosara jelenleg üresVissza a kezdőoldalra