Zurgó Együttes, Festeres Zenekar: Szeretőm e táncba, gyűrűm ez ujjába (Egyedi készítésű USB stick)

3 100 Ft

Elfogyott

Egyedi készítésű USB stick/pendrive!!!
A két zenekar tagjaival évek óta közösen muzsikálunk. Számtalan gyermektáncházat , táncházat , koncertet , Csángó Bált , hosszabb-rövidebb turnét , kárpátaljai , erdélyi , vajdasági és anyaországi kisközösségekben és gyermekotthonokban tartott missziós utat tudhatunk magunk mögött. Életre szóló barátságok , felejthetetlen élmények , megható és felemelő események , mélységek és magasságok. Mindezek egy közös ügy köré szerveződve. A moldvai csángó magyarok páratlan népzenéjének , énekes és táncdallamainak szeretete köré. E csodálatos muzsika szeretete , és az ott élő emberek énekes és hangszeres mesterek tisztelete köré , akik még a mai napig élik és éltetik , tanítják és továbbadják , nem hagyják feledésbe merülni kultúránk eme hihetetlen szép és gazdag szeletét. Kitartanak hitükben , énekeikben , táncaikban , szokásaikban , identitásukban és magyarságukban. Tőlük tanultuk mindazt , amit most pendrive-ra tettünk. S talán annál többet is , mint amit egy lemez elbír.

Jártunkban többször találkoztunk azzal , hogy barátaink zenészek és zenekar hiányában akár a kárpátaljai , akár az erdélyi gyermekotthonokban , közösségekben nem tudnak gyermektáncházakat , táncházakat tartani. Így elsősorban a táncot s a muzsikát oly nagyon szerető gyermekeknek , és gyermekotthonoknak ajánljuk ezt a lemezt. Ajánljuk azért , hogy amikor nincsenek zenészek , az ott élő gyermekek akkor is tapasztalhassák a zene titokzatos, gyógyító erejét.

Azt a célt tűztük ki magunk elé , hogy egy olyan átfogó tematikus tánczenei lemezt készítsünk, amelyen a moldvai csángó magyar táncházi muzsika , az 1990-es években elterjedt , táncházas hangszerelésben kerül megszólaltatásra. Tánctanításhoz , tánctanuláshoz , élőzenekar hiányában táncház megtartásához , valamint a csodálatos moldvai csángó magyar népzene népszerűsítéséhez.

Műsorszámok
Kezes (10:34)
Rekecsini botosánka (4:30)
Öves (6:46)
Szerba (11:01)
Ördög útja – Drumul dracului (5:02)
Erdélyes – Árgyelánka (4:33)
Tűz lángja – Para focului (4:47)
Hoina – Brasoveánka – Cseászu (5:47)
Szerba sztudencilor – Tanulók szerbája (5:26)
Keresel (3:45)
Festeres (4:31)
Gergelytánc (10:41)
Románca (5:38)
Seremoj (6:54)
Virágtánc – Floricsika (4:05)
Klopocel (4:30)
Buriliánka – Berledeánka (3:48)
Kettőske – De doi (5:45)
Kecskés – Musama (Rekecsin) (4:59)
Zdrabuleánka (4:18)
Serény Magyaros (4:39)
Vert kezes (6:01)
Botosánka (5:06)
Öreg – Lapos Magyaros (3:27)
Nyelu (4:05)
Félöves (4:32)
Pálmácska (3:35)
Récetánc (5:40)
Leu (3:42)
Bulgáros (3:31)
A fényes nap immár lenyugodott esti ima (1:59)

  0
   0
   Ez van a kosarában:
   Kosara jelenleg üresVissza a kezdőoldalra