Alma együttes: Mars a buliba CD+DVD

4 200 Ft

4 készleten

Itt a frappáns megoldás a szülőknek, ha csemetéjük nem bírja ki a következő Alma-koncertig: a ’96-ban alakult, népi és egzotikus hangszereken játszó, ismert költők műveit megzenésítő zenekar első DVD-je odahaza varázsol garantált bulihangulatot a lurkóknak.

Az első hallásra fülbemászó dallamokat jól ismerőknek remek hír, hogy a 2008-ban új taggal (Székely Zoltán – furulya, kaval, tilinkó, szaxofon) bővült formáció a változásnak köszönhetően újrahangszerelte legismertebb dalait. Sőt, egy-két helyen a szöveg is változott, s Buda Gábor énekes arcjátékával és improvizációival teszi frissé és hamisítatlan Alma-hangulatúvá a koncertet.

A zenekar egyébként mindenre odafigyelt: a modern képmegjelenítőkre való tekintettel valós 16:9-es képet kapunk, a sztereó hang pedig kristálytisztán szól, így tökéletesen érthetőek az énekek és az azokat felvezető szövegek. A dalok többsége egyébként megzenésített vers, melyek szerzői között megtalálható Romhányi József, Gazdag Erzsi, Weöres Sándor és Szalai Borbála. (Arra is ügyeltek a fiúk, hogy mind a négy sorlemezükről és két maxijukról egyaránt szerepeljen felvétel!)

A felvezető szövegekhez külön konferansziét hívott a zenekar, mely elsőre nem hangzik valami jól, lévén a zenekarvezető humorát és szülőkkel-gyerekekkel való rekeszizomlázat okozó kapcsolatteremtő képességét nehéz felülmúlni. Csakhogy Körmendy Dávid verses alapozói nem csupán rendhagyó módon készítik fel a nagyérdeműt a következő szerzeményre, de lehetőséget biztosítanak a két dal közötti szusszanásra. Merthogy a Sára, a Zivatar lányka, az Itt a farsang, a Ma van a szülinapom! és az eszméletlen fokozatra begyorsuló, ráadásul sajátos koreográfiával büszkélkedő Nád a házam… nem tartoznak az üldögélős hallgatni-, illetve látnivalók közé.

Az ötvenperces műsor felnőtt szemmel rövidnek tűnhet, ám az elsődleges célcsoportnak, azon túl, hogy ennyi idő elég a tévé előtt, ezt élvezettel tudja végigugrálni és énekelni!

A zenekar nem feledkezett meg a kötelező vendégművészről sem: Bródy János talán legismertebb szerzeményét, a Micimackót adja elő, miközben a technikának köszönhetően hull a hó. A különös látványvilág egyébként egy képzeletbeli Mars-béli tájra helyezi a koncertet, amit nem csak az apró földlakók, de számos fura űrlény is lelkesen figyel.

A korongon extráknak is jutott hely: sajátos klipet kapott a Maxikukac című szerzemény, a 75 fényképből álló fotógaléria alatt meg Romhányi, a rímhányó klasszikusa, A teve fohásza szól.

A DVD+CD kiadvány a DVD-n található 14 dalos koncertfilm mellett, egy 9 dalos audio CD válogatást is tartalmaz, melyet akár autóban is meghallgathatunk.

Nagy gratuláció Buda Gábornak, Szabó Tibornak, Maroevich Zsoltnak, Székely Zoltánnak, no meg a megmondóembert alakító Körmendy Dávidnak: minőségi szórakoztatásuk e kiadvánnyal újabb mérföldkőhöz érkezett.

Buda Gábor: ének, gitár, vokál
Szabó Tibor: gitárok, buzuki, programok
Maroevich Zsolt: brácsa
Székely Zoltán: szaxofonok, furulya, kaval

Közreműködő művészek:
Bródy János – ének, gitár (12)
Körmendy Dávid – konferanszié
Kovács Norbi – dob
Takács Marci – ütősök
Berkesi Alex – bőgő, basszusgitár
Rostás Regina – vokál

DVD:

1. Almamánia (Buda Gábor, Hajdinák Judit, Szabó Pál)
2. Lépegetődal (Buda Gábor-Gazdag Erzsi)
3. Helikoffer (Bródy János)
4. Szuperkukák (Buda Gábor)
5. Lagziban (Buda Gábor-Szalai Borbála)
6. A teve fohásza (Buda Gábor-Romhányi József)
7. A paprikajancsi szerenádja (Buda Gábor-Weöres Sándor)
8. Sára (Szabó Tibor-Buda Magdolna)
9. Tilinkót faragok (Buda Gábor-Szalai Borbála)
10. Zivatarlányka (Buda Gábor-Szabó Era)
11. Micimackó (Bródy János- A.Milne, Karinthy Frigyes)- ének: Bródy János
12. Itt a farsang (Buda Gábor-Gazdag Erzsi)
13. Nád a házam…(népköltés)
14. Ma van a szülinapom! (Buda Gábor)
+
Videoklip: Maxikukac
+
75 fotó

CD:

1. Almamánia (Buda Gábor, Hajdinák Judit, Szabó Pál)
2. Lépegetődal (Buda Gábor-Gazdag Erzsi)
3. Lagziban (Buda Gábor-Szalai Borbála)
4. Szuperkukák (Buda Gábor)
5. A teve fohásza (Buda Gábor-Romhányi József)
6. Sára (Szabó Tibor-Buda Magdolna)
7. A paprikajancsi szerenádja (Buda Gábor-Weöres Sándor)
8. Itt a farsang (Buda Gábor-Gazdag Erzsi)
9. Ma van a szülinapom! (Buda Gábor)

  Érdekelhetnek még…

  • Alma együttes: Bio

   3 500 Ft
  • Kaláka: Nálatok laknak-e állatok? – CD melléklettel

   3 890 Ft
  0
   0
   Ez van a kosarában:
   Kosara jelenleg üresVissza a kezdőoldalra