Kaláka Zenebolt Hírlevél

Kérem ügyeljen arra, hogy pontos e-mail címet írjon be.

Terra Profonda: For the sake of the mountains

3 300 Ft

1 készleten

A saját meghatározása szerint sámáni folk-blues zenét játszó Terra Profonda új lemezzel jelentkezik a Fonó kiadásában.

Az album felvétele a sitkei Kálvária-kápolnában zajlott, ahol teljesen akusztikusan rögzítették a számokat, ez a különleges atmoszféra adja meg a lemez hangzásának alapját. A lemezfelvétel folyamata kamerán is rögzítésre került, két videóklip és egy werkfilm örökítette meg a nyári elvonulást. A lemez hangmérnöke Vastag Gábor volt, a videókat pedig az Ocean Productions (Ruprecht Vilmos, Soponyai Ákos, Varga Buda) készítette.

A debütáló kiadványhoz hasonlóan csak saját szerzemények kerültek a kilencszámos lemezre, melyek a zenekar énekes-frontembere, Vincenzo Lo Buglio látomásos szövegei köré épülnek. Vincenzo alkotótársaival, Kiss Krisztiánnal (koboz, ír buzuki, szaxofon) és Szabó Mátyással (basszushangszerek) hetedik éve változatlan felállásban működteti a Terra Profondát.
A dalok sokféle forrásból merítenek, a műfaji határokat könnyen átjárja és -hágja a Terra Profonda, a maga sajátos módján mégis egységes stílust kialakítva. A lemez címadó dala, a „For The Sake of The Mountains” egy természeti képekből építkező éteri szerelmes dal, míg a „Marie” egy Tom Waits korai korszakát idéző zsigeri szving. A buzuki dominálja az ír balladák világát megidéző „Chestnut Girl”-t, a lemez zárószámát, a szabad improvizációra épülő bluesos „I Heard The News”-t pedig a basszusgitár viszi a hátán.

Kiss Krisztián: koboz, ír bouzouki, szakszofon
Vincenzo Lo Buglio: ének
Szabó Mátyás: basszusgitár, akusztikus basszusgitár

1. Garden of Woe 6’16
2. Glow 4’09
3. For The Sake of The Mountains 5’06
4. Dragged Into Sunlight 4’46
5. Marie 3’41
6. Your Whip 5’20
7. Chestnut Girl 5’57
8. You Asked Me a Thousand Times 5’38
9. I Heard The News 8’53

  Érdekelhetnek még…

  • Cimbaliband: Gipsy Fushion

   3 300 Ft
  • Akció!

   Nana Vortex: Aranylemez

   990 Ft