Kaláka Zenebolt Hírlevél

Kérem ügyeljen arra, hogy pontos e-mail címet írjon be.

Második Műszak

2 700 Ft

1 készleten

MÁSODIK MŰSZAK:
Barcza Zsolt – Cimbalom
Bartók József – Nagybőgő, Basszusgitár
Makó Péter – Fúvós hangszerek
Mihalik Ábel – Dob
Pintér Zsolt – Mandolin, Gitár, Ének
Szabó Attila – Gitár, Ének

Közreműködött:
Ferenczi György – Szájharmonika (12 )
Mező Misi – Ének (10 )
Presser Gábor – Billentyűs hangszerek (1, 6, 7, 11 )
“A Második Műszak zenekart azért alakítottuk meg, mert az elmúlt évek során rengeteg olyan zenei ötlet született, amelyet az anyazenekarunkban, a Csík zenekarban nem tudtunk megvalósítani. Nagyon kedveljük az ötvenes-hatvanas évek zenéit és nagyon nagy hatással volt ránk Brian Setzer és a Stray Cats valamint a korszak más nagy szerzői, előadói. Arra gondoltunk tehát mi négyen: Barcza Zsolt(cimbalom), Bartók József(nagybőgő, basszusgitár), Makó Péter(fúvós hangszerek) és Szabó Attila(gitár, ének), hogy elhívjuk kedves zenészbarátainkat: Mihalik Ábelt (dob-Kiscsillag zenekar) és Pintér Zsoltot (mandolin, akusztikus gitár, ének-Rackajam) és közösen életre hívunk egy jó kis szabadidőzenekart. Ez lett a beszédes nevű” Második Műszak”. Repertoárunkban a korszak és a nagy példaképek dalai mellett saját szerzemények szerepelnek. Mindez, nagyjából rockabilly – rock and roll – rhythm and blues stílusban.“ (Szabó Attila)

A dalok csak úgy jöttek … Néha maguktól, valami régi-régi emlék kapcsán, amit sokáig – talán már félig el is feledve – hordoztunk magunkban, igazából nem is gondolva rá. Most viszont már látjuk, hogy valamiért mégsem ment ki a fejünkből. És persze volt olyan is, ami teljesen friss élmények alapján született: No hát ennek sem álltuk útját…
A Második Műszak zenekart azért alakítottuk meg, mert az elmúlt évek során rengeteg olyan zenei ötlet született, amelyet az anyazenekarunkban, a Csík zenekarban nem tudtunk megvalósítani. Arra gondoltunk tehát mi négyen: Barcza Zsolt(cimbalom), Bartók József(nagybőgő, basszusgitár), Makó Péter (fúvós hangszerek) és Szabó Attila(gitár, ének), hogy elhívjuk kedves zenészbarátainkat: Mihalik Ábelt (dob-Kiscsillag) és Pintér Zsoltot (mandolin, akusztikus gitár, ének-Rackajam) és közösen életre hívunk egy jó kis szabadidőzenekart. Így született meg a beszédes nevű” Második Műszak”. Saját dalaink mellett örömmel muzsikáljuk kedvenceink darabjait. Így hallható a lemezen Kispál és a Borz-, LGT-, Brian Setzer- és Elvis-dal is. Nagy örömünkre a felvételeken közreműködnek szívünknek kedves zenészbarátaink: Ferenczi György, Mező Misi és Presser Gábor. A dalok pedig csak úgy jönnek továbbra is…Igyekszünk világra segíteni őket, nem csak magunk, hanem a reméljük a közönség megelégedésére is. Ez a lemez ennek a közös munkának az első kézzel fogható eredménye. Hallgassák legalább olyan szeretettel, mint ahogy mi készítettük!

Számok címei:
1. Mama vegyél… (Szabó Attila)
2. Minden eladó (Szabó Attila)
3. Tingli-Tangli (Lovasi András – Kispál András)
4. A bor lelke (Pintér Zsolt – Lackfi János)
5. Csak azért ( Sydney Robin-Bob Shelton-Joe Shelton Magyar szöveg: Szabó Attila)
Eredeti címe: Just Because Written by Sydney Robin, Bob Shelton, Joe Shelton Copyright by Peermusic Ltd.
6. Egy pohár tonik (Szabó Attila)
7. Ikarusz (Szabó Attila)
8. Zenevonat (Presser Gábor – Sztevanovity Dusán)
9. Szállunk a szélben (Lábam a gázon) (Brian Setzer – Mark W. Winchester, Magyar szöveg: Szabó Attila)
Eredeti címe: Drive like lightning (crash like thunder) Copyright by EMI Music Ltd. – Schubert Music Publishing
10. Kulcs a kézben (Szabó Attila)
11. Szürke dal (Szabó Attila)
12. Rock therapy (Johnny Burnette)

  Érdekelhetnek még…

  • Szabó Attila: Lélekbiztosító

   3 000 Ft
  • Csík János: Karácsonynak éjszakáján

   2 000 Ft
  • Csík zenekar: Amit szívedbe rejtesz

   4 300 Ft