Kaláka Zenebolt Hírlevél

Kérem ügyeljen arra, hogy pontos e-mail címet írjon be.

Kubinyi Júlia: Magam járom

3 800 Ft

Elfogyott

Kubinyi Júlia 2012-ben Népművészet Ifjú Mestere címmel, 2013-ban Junior Prima Díjjal kitüntetett népdalénekes, akit sokan a Fölszállott a páva televíziós népzenei vetélkedő első szériájának (2012) döntős szólistájaként is ismerhetnek. 2008 óta a Dűvő zenekar énekese, ám most egyéni énekesi munkássága kerül előtérbe „Magam járom” című első önálló lemezén, melyen a magyar tájegységek népdalainak lehető legszélesebb köréből válogatott. Megszólaltat a hazai, palóc dalok mellett széki, moldvai, nyírségi, magyarszováti, kalotaszegi és a nyitrai dalokat is. A lemezén közreműködik a Dűvő Zenekar (Hrúz Dénes, Hrúz Szabolcs, Mohácsy Albert, Nagy Zsolt), Bolya Mátyás, Szokolay Dongó Balázs és Unger Balázs.

Kiskora óta része életének a magyar népzene és néptánckultúra, mely gyermekkora óta fellépésekben, később számos hanglemezen való közreműködés, hazai és nemzetközi fesztiválokon, népdalversenyeken való részvétel formájában végigkísérte mindennapjait. Azon generáció tagja, aki már zeneiskolai keretek között tanulhatta a népdaléneklést a salgótarjáni zeneiskola népzene tanszakán édesanyja növendékeként. Akik pedig énekszavukkal, muzsikájukkal, elhivatottságukkal hozzájárultak az előadói egyéniség kialakulásához, azok a magyarországi táncházmozgalom kezdeti és jelenlegi éltetői, előadói, akik példát állítanak a fiatal, szárnyaikat bontogató zenészek és énekesek számára.

„Számomra a magyar népzene a legkedvesebb, és a népdaléneklés az, mely folyton jelen van az életemben mióta csak az eszemet tudom. A népdalokban megfogalmazott gondolatok a ma élő ember számára is érthetőek és érvényesek. Meggyőződésem, hogy bár más körülmények között, mint egykor régen, de népzenénket és népdalainkat most is élővé lehet tenni.
Előadóként fontosnak tartom ismerni a magyar nyelvterület különböző tájegységeinek stílusjegyeit és igyekszem hitelesen tolmácsolni a népdalokat, mert tapasztalataim szerint a népdalnak a maga eredetiségében van valódi szépsége” – mondja a fiatal énekesnő.

Kubinyi Júlia – ének
Bolya Mátyás – koboz
Hrúz Dénes – hegedű
Hrűz Szabolcs – hegedű
Mohácsy Albert – nagybőgő, cselló
Nagy Zsolt – brácsa
Szokolay Dongó Balázs – furulyák, duda, tárogató
Unger Balázs – cimbalom

Számok címei:
1. Kedves Édesanyám (Rimóc)
2. Szívesen köszöntél (Nyíradony)
3. Hosszú útra egyedül (Lészped)
4. Tova túl a Csengőbe (Magyarszentbenedek)
5.Csillag nélkül (Szék)
6. Aki rózsát adtál (Magyarszovát)
7. Amíg élek (Magyarszovát)
8. Szerelmes Istenem (Moldva)
9. Oda gyerünk, ahol kellünk (Tardoskedd)
10. Dudaszó hallatszik (Nógrád megye)
11. Szelídecske (Magyarvista)
12. Kedves Édesanyám (Rimóc)
13. Ideje volna már (Medvesalja)