Kaláka Zenebolt Hírlevél

Kérem ügyeljen arra, hogy pontos e-mail címet írjon be.

Harcsa Veronika, Gyémánt Bálint: Lifelover

3 800 Ft

Elfogyott

“Gyémánt Bálinttal néhány évvel ezelőtt már játszottunk duóban, de ezek az alkalmak akkor még inkább örömzenei estek voltak. Azt viszont akkor is tapasztaltuk, hogy nagyon jó volt együtt játszani, figyeltünk egymásra, játékosak és felszabadultak voltak ezek a fellépések. Két évvel ezelőtt pedig elhatároztuk, hogy komolyabb szintre emeljük ezt a felállást, és azóta külön projektként működik, felépítettük mint produkciót, írtunk saját duórepertoárt” – idézte fel Harcsa Veronika.

Arra törekednek, hogy minél többet megmutassanak saját hangszerükből (ami az ő esetében az énekhangja), esetleg olyan dolgokat is, amire a kvartettben nincs lehetőség vagy tér.

“Sok előre megírt dal készült, és utána építettünk bele improvizációt, de a korai örömzenélős időszakból is maradtak ötletek, amelyek a színpadon születtek. A lemez és a nyitódal címe, a Lifelover tükrözi mindkettőnk élet- és zeneszeretetét, az anyagnak szerintem érzelmileg nagyon sok színe van, nemcsak az örömről és a felszabadultságról szól” – fejtette ki.

Harcsa Veronika kitért arra, hogy nagyon fontos számukra a spontaneitás és az improvizáció. “Nyilván a legtöbben ezt úgy fogják lefordítani, hogy dzsesszlemezről van szó. Kétségkívül van rajta rengeteg dzsesszelem, de popzenei hatások is. Az elmúlt időszakban sok énekes-dalszerzőt hallgattam, valamint kísérletező, autodidakta szobazenészek anyagát, és hatással van rám az ő kreatív, újszerű világuk”.

Számok címei:
1. Lifelover
2. Moss and Lichen
3. Stop haunting
4. Go on swimming
5. Interlude
6. Huddle yourself up
7. Perilous
8. Lacs
9. Glisten
10. Saying no
11. Drive into the Sun
12. Everybody’s gotta learn sometime

  Érdekelhetnek még…

  • Kaláka 50: Békabúcsúztató

   3 900 Ft
  • Harcsa Veronika, Razvaljajeva Anasztázia, Fenyvesi Márton: Debussy NOW!

   2 900 Ft