Kaláka Zenebolt Hírlevél

Kérem ügyeljen arra, hogy pontos e-mail címet írjon be.

Dresch Mihály, Lukács Miklós: Labirintus

3 400 Ft

Elfogyott

A hazai etnojazz és folk két kimagasló egyéniségének duója. Külön-külön is elképesztő tudás és invenció jellemzi őket. Zenei kapcsolatuk 10 évvel ezelőtt a Dresch Quartettben kezdődött. Duó-formációban 2010-ben adták első koncertjüket a Fonóban. Játékuk különleges művészi-emberi összhangja, zenei gazdagsága, sokszínűsége és az elmúlt 2-2 és fél év során számos koncerten csiszolódott zenei anyag most végre lemezen is megjelent.

Azt kapjuk tőlük, amit megszoktunk, végtelen zenei gazdagságot, hamisítatalan magas művészetet. A Labirintus című CD-n saját kompozíciók és feldolgozások egyaránt megtalálhatók. A zenei anyag egy része olyan Dresch kompozíciókat is tartalmaz amit a Dresch Quartet már nem játszik, a duó viszont továbbgondolt. A lemezen két Lukács szerzemény szerepel, az Esteledő és a címadó Labirintus. A muzsikát a cimbalom és a fúvós hangszerek (szaxofon, fuhun, furulya) összhangja határozza meg.

“A muzsikálás nyitott és szabad, duó-formációban pedig főleg; egészen tág világokat teremthetünk meg. A stílus nem zárt, hanem azok a zenei anyagok, zenei szövetek lettek fontosak benne, amik számunkra sokat jelentenek és a régi tradíciókból fakadnak.” – vallják a művészek.

Dresch Mihály – szaxofon, fuhun, furulya
Lukács Miklós – cimbalom

1. Trió 7:21
2. Kettős 2:38
3. Esteledő 7:24
4. Héjsza 4:34
5. Hazafelé 8:10
6. Prána 4:48
7. Labirintus 10:11
8. Megvertek engem 9:02
9. Bánat, bánat 6:53
10. Futás Miska 4:01

  Érdekelhetnek még…

  • Kollár-Klemencz kamarazenekar: Ég az erdő

   3 000 Ft
  • Akció!

   Hungarian FolkEmbassy: Népdalok a kornak

   990 Ft
  • Borbély Műhely: Hungarian Jazz Rhapsody

   2 900 Ft