Kaláka Zenebolt Hírlevél

Kérem ügyeljen arra, hogy pontos e-mail címet írjon be.

Cimbaliband: Balkán projekt

3 300 Ft

1 készleten

Felteszi a pontot az i-re a Cimbaliband legújabb lemezével!

A Balkán Projekt a Balkán népeinek habitusával, virtuozitásával közelíti a népzenét, és adja át annak pozitív mondanivalóját a hallgatóságnak. Unger Balázs zenekarvezető, cimbalmos és népzene-pedagógus gyűjtőútjai során lenyűgözve nyugtázta, hogy erről a vidékről származó zenészek egyedülálló módon bánnak saját népdalaikkal. Náluk nem állt meg a népzene fejlődése, az ezredforduló után is mindennapjaik részét képzi. Ez a példaértékű hozzáállás a legfőbb mondanivalója a Balkán Projektnek.

És miért ne most venné elő ezt a tematikát a Cimbaliband, mikor az egész világ Balkán-lázban ég! Meghódította a szerb és román muzsika a legnagyobb fesztiválok színpadát, de még a kereskedelmi rádiók játszási listáit is! Európa már nem a nyugati sztárokkal, hanem az autentikus kelet-európai bandákkal foglalkozik. Nem is csoda, hiszen nem kell feltétlenül egy Kusturica filmekből ismerős cigány falucskában születni ahhoz, hogy megértsük és átérezzük a Balkáni zenét és életérzést. Az erőteljes ritmusokra és fergeteges táncdallamokra a mi szívünk is ugyanúgy dobban.

A Cimbaliband a repertoárt képező szerb, román, bolgár és cigány dallamokat ízesen, dinamikusan, temperamentumosan és stílusosan tolmácsolja. A változatos összeállítású dalokban helyet kapnak virtuóz hangszerszólók is, a szokásos felállás mellé pedig most a harmonika (Barity Zorán), a szaxofon (Bede Péter) és a trombita (Kovács Ferenc) is csatlakozik. A balkáni muzsika az X-Faktorból ismert Danics Dóra énekesnőnek kislány kora óta nagy kedvence, talán ezért is és gyökereinek köszönhetően tud tökéletesen belesimulni ebbe a hallatlanul színes világba.

1. Vágy
2. Bordúdolós
3. Velencei álom
4. Ciganskolo
5. Temelia
6. Oppadirida
7. Dragoi
8. Fenn a csillag
9. Bákói fanfár
10. Balkánia
11. Oriental Mahala

Unger Balázs – cimbalom, ének
Unger Gergő – gitár, koboz, ének,
Solymosi Máté – hegedű, kontra
Tóth Gergely – nagybőgő, basszusgitár
Babos Lőrinc – dobok, derbuka
Közreműködik:
Danics Dóra – ének
Bede Péter – szaxofon
Barity Zorán – harmonika
Kovács Ferenc -trombita

Hangmérnök: Mazán Attila

  Érdekelhetnek még…

  • Cimbaliband: Gipsy Fushion

   3 300 Ft
  • Gryllus Dániel-Gryllus Samu-Weöres Sándor: A teljesség felé CD

   3 000 Ft
  • Kollár-Klemencz kamarazenekar: Ég az erdő

   3 000 Ft
  • Cimbaliband és Danics Dóra: Iram

   3 300 Ft