Kaláka Zenebolt Hírlevél

Kérem ügyeljen arra, hogy pontos e-mail címet írjon be.

Buda Folk Band: Magyar Világi Népzene

2 700 Ft

Elfogyott

A Buda Folk Band, az autentikus gyökerekből elsajátított tradicionális népzenét emeli át a 21. század urbánus környezetébe, ezáltal a népzene egyfajta városi hagyományőrzését hozva létre. Albumukon saját szerzeményeik mellett, autentikus népzenei számok is felcsendülnek, hangsúlyozva ezzel a zenekar mottóját: Legyen a népzene mindenkié!

„Kénytelen vagyok azt mondani, övék ma a világ egyik legizgalmasabb hardcore muzsikája, és tessék mindezt akusztikus megszólalással érteni.” (2013, Lángoló Gitárok, Rácz Mihály)

A Buda Folk Band tagjai gyerekkoruktól kezdve foglalkoznak a magyar és más kelet-európai népek zenei hagyományával. Számukra természetes az autentikus népzene jelenléte a városi kultúrában. A népzene mellé más zenei műfajokból is szívesen merítenek gondolatokat, így hozván létre egy sajátos, ugyanakkor rendkívül színes zenei vegyületet. Zenéjüket úgy nevezték el, hogy „világi” népzene, mely szójáték arra utal, hogy meggyőződésük szerint a magyar népzene már önmagában is világzene. Ezt az elképzelést olyan hangszerekkel valósítják meg, amelyek Magyarország területén nem mind őshonosak, de a Kárpát-medencében és a környező népek kultúrájában megtaláljuk őket. Ilyen például a hagyományos magyar népi hangszerek mellett, a kaval, a tambura, a koboz vagy a tangóharmonika. Első lemezük, a Sűrű Vándor 2011-ben jelent meg. A Buda Folk Band kedvelt zenekara a magyarországi és az európai fesztiváloknak. Az elmúlt években gyakran léptek fel külföldi és belföldi előadóművészekkel.

Maruzsenszki Andor – hegedű, kórus, fütty
Takács Ádám – hegedű, brácsa, kórus,
Csoóri Sándor “Sündi” – kontra, bolgár tambura, koboz, ének, kórus
Éri Márton – brácsa, kontra, kórus
Salamon Soma – harmonika, furulya, kaval, kórus
Pénzes Géza – bőgő, gitár, kórus

km.: Márczi Anna “Tücsi” – ének
Zimber Ferenc – cimbalom

1. Tengerpart
2. Seregegere
3. De szeretem
4. Kicsi madár
5. Verbunk
6. Hortobágyi
7. Kövecses út
8. Legényes
9. Hajnali
10. Édes, kedves
11. Csigirigiri
12. Ördögpille

  Érdekelhetnek még…

  • Kollár-Klemencz kamarazenekar: Ég az erdő

   3 000 Ft
  • Buda Folk Band: Saját gyűjtés

   2 700 Ft
  • Akció!

   Gryllus Dániel: Családi kör

   990 Ft