Kaláka Zenebolt Hírlevél

Kérem ügyeljen arra, hogy pontos e-mail címet írjon be.

Borbély-Dresch Quartet: Körbe-Körbe

3 400 Ft

Elfogyott

Borbély Mihály, Dresch Mihály. A magyar jazz szcéna két meghatározó szereplője. Zenei és emberi kvalitásukat, minőségüket tekintve, példaképek mindannyiunk számára. Nem lehet, nem szabad Őket egy irányzat polcára helyezni, azonban kétségtelenül az etno-jazz területén mozognak legtöbbet, és készítenek világszínvonalú anyagokat.

Mindkét zseniális szaxofonosnak több saját formációja van, de közösen is szívesen dolgoznak, így aztán létrehozták a Borbély-Dresch Quartet-et. Most pedig itt az új lenyomata a „Misis” négyesnek, hiszen a Fonó jóvoltából megjelent a „Körbe-körbe – Round and Round”!

A ritmusszekciót két olyan művész alkotja, akik szintén a jazz több irányába tekintgetnek nagyszerűen és sikeresen; Horváth Balázs bőgősről és G. Szabó Hunor dobosról van szó.

Az albumon négy Borbély („Fogócska”, „Körbe-körbe”, „Úton hozzád”, „Szignál”), és két Dresch („Játék”, „Jókívánság”) kompozíció csendül fel, plusz a „Bojtár” című dal, mely téma a zenekarvezetők együttműködésének zamatos gyümölcse.

Borbély Mihály ezúttal sem volt rest összepakolni jelentős hangszerparkja számos darabját, így aztán hallhatjuk Őt szoprán- és altszaxofonon, basszusklarinéton és kromatikus furulyán.

Persze Dresch szintúgy nem tétlenkedett, Ő szoprán- és tenorszaxofonnal, illetve a nevéhez fűződő, különleges furulya-szaxofon kombót alkotó fuhunnal „felfegyverkezve” érkezett a felvételre.

Egészen különleges felvétel a „Körbe-körbe”! A magyar népzene és a modern mainstream jazz ismét kéz a kézben jár a nagyszerű művészeknek köszönhetően! Csodálatra méltó, milyen eleganciával, könnyedséggel tud hidat építeni Borbély és Dresch hazánk muzsikája (a határontúli területeket is beleértve), és a hamisítatlan amerika jazz között! Mindezt úgy, hogy nem sérül egyik stílus aurája sem, hiszen olyan tisztelettel, alázattal, és fantasztikus érzékkel munkálkodnak, amely egyedülálló itthon és külföldön egyaránt!

A „Körbe-körbe” minden pillanata izgalmas, vérpezsdítő, ugyanakkor szívmelengető! Négy művész őszinte, lélekemelő szavai, mondatai, a zene nyelvén megfogalmazva, amit mindenki kell, hogy értsen, befogadjon, és szeressen! (Gáspár Károly)

Borbély Mihály – szoprán- és altszaxofon, basszusklarinét, kromatikus furulya
Dresch Mihály – szoprán- és tenorszaxofon, fuhun
Horváth Balázs – bőgő
G. Szabó Hunor – dob

1. Játék – Play
2. Fogócska – Tag
3. Jókívánság – Godspeed
4. Bojtár – Shepherd Boy
5. Körbe-körbe – Round and Round
6. Úton hozzád – On my Way to You
7. Szignál – Signal

  Érdekelhetnek még…

  • Borbély Mihály Quartet: Grenadilla

   2 900 Ft
  • Akció!

   Eastwing Group: Autumn live

   990 Ft
  • Borbély Műhely: Hungarian Jazz Rhapsody

   2 900 Ft