Ez a weboldal cookie-kat használ, amelyek az oldal működéséhez feltétlenül szükségesek, valamint amelyek a felhasználói élményt fokozzák. A cookie-ról bővebben az Adatvédelmi tájékoztatóban olvashat.

Ügyfélszolgálat:   +36-1-2675331,  zenebolt@kalaka.hu

Kaláka Zenebolt

A kosár üres
 
×
 x 

A kosár üres

Termékszűrő

Kaláka Zenebolt | Alapítva 2002

CD, könyv, koncertjegy, DVD, kotta.
Énekelt versek, népzene, táncházi muzsika, világzene, bibliai énekek.
Gyerekeknek és felnőtteknek.

simplepay

szepek2

PDFPrint

Makám: Ezeregyéjszaka

1001 ÉJSZAKA: álmok, az éj rejtelmei-félelmei, csodái és rettegései, fájdalmai és gyönyörei... Nemcsak haikuk, rágák, makámok ritmikái, dallamai, de Petőfi és Szász Ilona versei is előkerültek.
Array
Ára: 3400 Ft
Kedvezmény:
Leírás:

„Azt a mondat foszlányt csíptem el a nyáron, Kapolcson, az akusztikus koncertünk utáni nyüzsgésben, hogy „meglepődnék, ha idén a Makám nem rukkolna elő egy újabb lemezzel…” Ez már-már felkérés – gondoltam – pontosabban felhívás táncra. Gyorsan kiszámoltam, hogy ez lenne a 21. a sorban, s emellett sem szabad csak úgy szótlanul elmennünk, sok ősi kultúra tulajdonít a számoknak csodás jelentéseket. Előszedtem hát a fiókból a kottafüzeteimet, és sok olyan dallam és szövegfoszlány került elő, mely csak kottafejek és betűk formájában léteztek eladdig. A lemez címe 1001 Éjszaka. A dalok szövegei mind az álmot, az éj rejtelmeit, csodáit és rettegéseit, fájdalmait és gyönyöreit idézik. Az, hogy a Kelet, az Ezeregyéjszaka világa is érintett, a gyerekkoromból fakad. Nemcsak a titokzatos haikuk, rágák, makámok ritmikái, dallamai, de Petőfi és Szász Ilona versei is előkerültek”. Krulik Zoltán1. A hold ezüst fátyla
2. Égi tündér
3. Sebesen futottam
4. Alkonyat
5. Porban és éjszakában
6. Messzehívó éj
7. A csillagok lehullanak
8. Petőfi blues
9. Hat haiku
10. Elszállt a a hajó
11. Sehol levél
12. Hetedhét út
13. Suttugó füzesek
14. Elefánt-sziget
15. Mi messze
16. Mikor Csíkból

Elérhetőségünk

KALÁKA ZENEBOLT

1052 Budapest, Deák tér 4. 
tel: (1)-267-5331
e-mail: zenebolt@kalaka.hu

Nyitvatartás

Hétfőtől - péntekig 10:00 - 18:00

Kövessen minket

 

 

simplepay

szepek2