Ez a weboldal cookie-kat használ, amelyek az oldal működéséhez feltétlenül szükségesek, valamint amelyek a felhasználói élményt fokozzák. A cookie-ról bővebben az Adatvédelmi tájékoztatóban olvashat.

Ügyfélszolgálat:   +36-1-2675331,  zenebolt@kalaka.hu

Kaláka Zenebolt

A kosár üres
 
×
 x 

A kosár üres

Termékszűrő

Kaláka Zenebolt | Alapítva 2002

CD, könyv, koncertjegy, DVD, kotta.
Énekelt versek, népzene, táncházi muzsika, világzene, bibliai énekek.
Gyerekeknek és felnőtteknek.

PDFPrint

Gandharvák: UPLIFTING CLASSICAL 1.

Array
Ára: 2900 Ft
Kedvezmény:
Leírás:

Új magyar különlegesség: szimfonikus világzene 
avagy 
A világzene legújabb irányzata: Uplifting Classical 

Különböző népek és korok dallamait, hangulatát idézi meg a két album. Magyar, délszláv, görög, ír, spanyol, közel- és távol-keleti hangulatok, dallamok, ritmusok olyan hangzásvilágban szólalnak meg ezeken, mely rámutat e zenei világok régi-új közös vonására, az emelkedettségre. A Gandharvák által létrehozott új hídműfaj révén mindez egyedi ötvözetben, népi, klasszikus és modern hangszerek ízléses egységében történik. A közös vonások révén szélesebb körű értelmezést nyernek a népi, világzene, klasszikus és modern fogalmak. Ezáltal hozza közelebb az Uplifting Classical e stílusokat a legkülönbözőbb korosztályok mellett azok számára is, akik eddig külön-külön ismerték, vagy kedvelték meg azokat. 

Az Upliftng Classical zenéket elsősorban kikapcsolódáshoz, feltöltődéshez, rekreációhoz, vagy meglepetésnek ajánljuk. 

Részletek: www.gandharvak.hu 

Tavasz
Hazatérés
Genesis
Eos
Tánc
Camelot
Emlék
Sahara
Ünnep
Aldebaran
Taverna

KÖZREMŰKÖDTEK
Papp Csilla, Nagy Olívia, Csáky-Bogár Rita, Szajkó József – hegedű
Endrődi Hajnalka, Bartók Tamás – mélyhegedű
Bos Michaela Lilla, Bajkai Linda – cselló
Sántik Zsuzsanna – fuvola
Farkas Anna – oboa
Farkas Tamás, Gyurkó Péter – kürt
Arnold Eszter, Hoffmann András, Takáts Róbert – billentyűs hangszerek
György Attila – basszusgitár
Fazekas „Drumkiller” András – dob
Orczi Géza – kézidobok és udu

A CD-n hallható darabokról

Tavasz

A lemez ráhangoló nyitószáma népzenei ihletésű, éledő hangulatú, kiegyensúlyozott, színes zene. Harmóniavilágára a népzenei kíséret és a reneszánsz stílus jellemző, elsősorban a népzene világát követő szabad harmóniák jellemzik, ezt dobja fel különleges fűszerként a dobok ereje és lüktetése.

Hazatérés

Vidámság, békés életszeretet süt át e muzsikán, mely játék és derű egyben. Pentaton dallamvilága folytán Kelet és Nyugat találkozik benne. Hangulata mindenki számára más és más: erdők és tájak zöldjét, falvak képét, körtáncot idézi. A darab felfutó végén a kézidob ad különleges ízt a forgatagnak.

Genesis

Minden korszak alapvető zenei formája a basszusvariáció, mely tág teret ad a zenekar számára az állandó alap feletti kibontakozásra. Ez a darabban a teremtés színeiben és erejében mutatkozik meg. A variációsorozat négy akkordra épül, míg a hangulatokat kétféle ritmikai világ váltakozása alakítja ki. Emellett harmonikus mozgása, barokk jellegű hárfaszólója és a darab végének felhőtlen optimista lecsengése adja meg egyedi jellegét. A darabot Benno de Goeij: Led There Be Light című műve ihlette, amit a RANK 1 tolmácsolásában a Sony ATV adott közre Benno de Goeij és Bervoets produceri munkája nyomán.

Eos

Kétféle hangulat váltakozásában hullámzó lírai zene, melynek szépségét az egyszerűség adja. A hajnalt jelképező csillogó zongoramuzsikája adja a darab alapvető világosságát és fényét, melynek kiteljesedésében egy nagy szintézisben olvad össze a teljes zenekar.

Tánc

Vérpezsdítő dobszólóval induló, felszabadult ritmikai elemekben gazdag tánc karaktere elevenedik meg ebben a darabban. Két pergő, délszláv karakterű része között igazi gyöngyként jelenik meg a lágyabb, páros lüktetésű szakasz tér-idő ugrása, a reneszánszt idéző toronyzene és a barokk pizzicato.

Camelot

Középkori hangulatú, tájakat, várfalat, a lovagi eszméket idéző zene. Tartás és erő, áhitat, lüktető élet és forgatag, megnyugvás mind megjelenik benne. Ezek mellett a kíséret egyszerűsége biztosítja a darab nemes egyszerűségét.

Emlék

A lemez legvilágosabb hangzású darabja egy hosszú lélegzethez hasonlító, emelkedett, szép zenemű. A hangszerek párbeszédeivel, a különlegesen szép hangú ritmushangszer (udu) feletti széles dallamíveivel elfogadást, megbékélést sugároz. Harmóniai szempontból a lemez legérdekesebb darabja, ez kölcsönzi egyedi, különös hangulatát.

Sahara

Színesség, keleties hangvételű dallamok és sejtelmesség kölcsönzi alaphangulatát. A hallgató előtt különböző képek jelenhetnek meg: sivatag, egy teve, karaván, szép mozgású, gyönyörűen táncoló nők. A látomás elillanása előtt a zenekar teljes egészében megmutatja kiteljesedett hangzását.

Ünnep

Magával ragadó, elementáris ritmusa uralja és adja meg vidám, ünnepi karakterét, melynek alapja egy moldvai táncdallam. Élet, erő, öröm, ujjongás, felszabadultság mind jelen vannak a darabban.

Aldebaran

Egy ír népdal és Hans André Stamm munkássága ihlette ezt a zenét. Időtlenségben tovaúszó dallamaival és felemelő, reményt nyújtó befejezésével emelkedett derűt és nyugalmat áraszt.

Taverna

A lemez zárószámának visszatérő alaptémája egy közismert ír kocsmadal. A dobszólam mellett ez ad kirobbanó karaktert a fergeteges finálénak; míg a közjátékokban brilliáns hangszerszólók csillannak meg a nagy egészben, a vidám alaphangulatban. Életszeretet, játék és derű, pergő tempó, életöröm. Ez a Taverna!

logok

Elérhetőségünk

KALÁKA ZENEBOLT

1052 Budapest, Deák tér 4. 
tel: (1)-267-5331
e-mail: zenebolt@kalaka.hu

Nyitvatartás

Hétfőtől - péntekig 10:00 - 18:00

Kövessen minket

 

 

logok