Ez a weboldal cookie-kat használ, amelyek az oldal működéséhez feltétlenül szükségesek, valamint amelyek a felhasználói élményt fokozzák. A cookie-ról bővebben az Adatvédelmi tájékoztatóban olvashat.

Ügyfélszolgálat:   +36-1-2675331,  zenebolt@kalaka.hu

Kaláka Zenebolt

A kosár üres
 
×
 x 

A kosár üres

Termékszűrő

Minden visszaállítása

Kaláka Zenebolt | Alapítva 2002

CD, könyv, koncertjegy, DVD, kotta.
Énekelt versek, népzene, táncházi muzsika, világzene, bibliai énekek.
Gyerekeknek és felnőtteknek.

PDFPrint

Aerochord: Istvánfi Balázs - Németh András duo

A duo tevékenysége két történetileg is adatolt régi magyar hangszer, a magyar duda és a tekerő (forgólant) zenei világának felmutatására és a sajátos hangzásban rejlő lehetőségek kiaknázására irányul. 2014-ben elkészítették első studio-albumukat “AEROCHORD” címmel.

Ára: 3600 Ft
Kedvezmény:
Leírás:


Istvánfi Balázs - duda
Németh András - tekerő

Számok címei:
1.
a. Parton
b. Sárafalva
2. Variációk
3.
a. Kérlek
b. Zokogás
c. Oltár-kő
d. The Belly Dancer
4. Fekete-patak
5. Lángnyelv
6. Csongorád
7. Nyáj után
8.
a. Ürögi
b. Allegro


Istvánfi Balázs és Németh András zeneakadémiai tanulmányaik ideje alatt alapították kettősüket 2010-ben. Munkájukat az intézmény óraadóiként azóta is folytatják. Az elmúlt öt évben itthon, európa számos országában és a tengeren túl igyekeztek öregbíteni a magyar zene hírnevét.

A duo tevékenysége két történetileg is adatolt régi magyar hangszer, a magyar duda és a tekerő (forgólant) zenei világának felmutatására és a sajátos hangzásban rejlő lehetőségek kiaknázására irányul. 2014-ben elkészítették első studio-albumukat “AEROCHORD” címmel. A koncert tehát lemezbemutató előadás. A zenei összeállítás hagyományos népzenét (a stílusjegyek szigorú megőrzésére törekedve), valamint írott zenetörténeti és kortárs darabokat elegyít a két hangszerre adaptálva. A tematika a sokféle “gyökeret” megfelelő mértékben súlyozva és elegyítve válik egyszerre régivé és maivá. (A népzenék mellet megszólaltatott darabok szerzői: A. Vivaldi, Gordon Duncan, Istvánfi B. , Németh A.)

Elérhetőségünk

KALÁKA ZENEBOLT

1052 Budapest, Deák tér 4. 
tel: (1)-267-5331
e-mail: zenebolt@kalaka.hu

Nyitvatartás

Hétfőtől - péntekig 10:00 - 18:00

Kövessen minket