Ez a weboldal cookie-kat használ, amelyek az oldal működéséhez feltétlenül szükségesek, valamint amelyek a felhasználói élményt fokozzák. A cookie-ról bővebben az Adatvédelmi tájékoztatóban olvashat.

Ügyfélszolgálat:   +36-1-2675331,  zenebolt@kalaka.hu

Kaláka Zenebolt

A kosár üres
 
×
 x 

A kosár üres

Termékszűrő

Kaláka Zenebolt | Alapítva 2002

CD, könyv, koncertjegy, DVD, kotta.
Énekelt versek, népzene, táncházi muzsika, világzene, bibliai énekek.
Gyerekeknek és felnőtteknek.

PDFPrint

Lakatos Róbert és a RÉV - Réveteg

2014-ben jelent meg a zenekar legutolsó albuma Révület címmel, öt év után – Lakatos Róbert számos színházi, zeneszerzői munkájából inspirálódva - most megérett az új album, amely RÉVETEG címmel jelenik meg a Fonó gondozásában.
Array
Ára: 3300 Ft
Kedvezmény:
Leírás:

2014-ben jelent meg a zenekar legutolsó albuma Révület címmel, öt év után – Lakatos Róbert számos színházi, zeneszerzői munkájából inspirálódva - most megérett az új album, amely RÉVETEG címmel jelenik meg a Fonó gondozásában. 

A sokoldalú, Felvidéki születésű brácsaművész és zeneszerző nevéhez számos meghatározó formáció kapcsolódik, így a Rendhagyó Prímástalálkozó és az Esszencia “népzenei supergroup” is. Zeneszerzőként is rendkívül aktív: több neves színházi és táncos produkciónak, így a Nemzeti Színház Körhinta c. előadásának és a Fitos Dezső Társulatnak, valamint számos zenekarnak, például a Csík zenekarnak szerzett zenét. A RÉVETEG című album ismét egy kiemelkedő mérföldkő munkásságában.

“Korábbi színházi munkákból inspirálódva alkottuk meg öt év után a Rév zenekar negyedik lemezét. Hallhatók rajta olyan dallamok, amelyek a Nemzeti Színház Körhinta és a Fitos Dezső Társulat Pisztráng című darabjaiban csendültek fel, ezek mindegyikét természetesen a Rév zenekar arculatához illesztettük.

A lemezen olyan muzsikák is találhatóak, amelyeket kifejezetten autentikus formában akartunk megszólaltatni. Ilyen például az első szám is, ami egyfajta felvidéki népzenei antológia. A zenei folyamban híres felvidéki népdalok hangoznak el, bejárva ezt az egész területet: a kelet-szlovákiai Bodrogközből indulunk el és Abaújszinán, Gömörön, Vág–Garam-közön, Zoboralján, Mátyusföldön át a Csallóközbe érkezünk meg. Az A tu more című számban egy kelet-szlovákiai, az 1960-as években Kojatice községben élő Giňovci nevű zenekar repertoárjából merítettünk. Zenéjük energikus, tele érdekes harmóniai megoldással.

A Gyerekekkel... című felvétel örömzenélés fiainkkal, akiknek szeretettel adjuk át a népzenei tudásunkat. A lemezen található Rapszódia egy saját szerzemény, melyben Bartók Béla által különböző régiókban gyűjtött szlovák dalokat játsszunk el sajátos, 60-as évek zenéjét felidéző kompozícióban.

Reméljük, hogy muzsikánk, ez a zenei sokszínűség, megszólít minden olyan embert szerte a világon, aki szereti a szívből jövő zenét.”

Lakatos Róbert - hegedű: 1, 2, 4, 5, 6; brácsa: 3, 7; ének: 4
Korpás Éva - ének: 1, 2, 6
Oláh Attila - ének: 1, 4
Takács Ádam - hegedű: 1, 3, 4, 6, 7
Kuti Sándor - cimbalom: 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8
Mester László - háromhúros brácsa: 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8
Hanusz Zoltán - négyhúros brácsa: 1, 2, 3, 4, 6, 7
Lelkes Tibor - nagybőgő: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Közreműködik: 
Csík János - ének: 8
Lakatos Áron - hegedű: 5
Lelkes Márton - harmonika: 5

1. Keletről-nyugatra (trad.)
2. Szelidecske (trad. arr. Lakatos Róbert)
3. Robi legényesei (Lakatos Róbert)
4. A tu more (trad.)
5. Gyerekekkel... (trad.)
6. Szvit (Lakatos Róbert)
7. Rapszódia (trad. arr. Lakatos Róbert)
8. Árva szívem (Lakatos Róbert)

Elérhetőségünk

KALÁKA ZENEBOLT

1052 Budapest, Deák tér 4. 
tel: (1)-267-5331
e-mail: zenebolt@kalaka.hu

Nyitvatartás

Hétfőtől - péntekig 10:00 - 18:00

Kövessen minket