Ez a weboldal cookie-kat használ, amelyek az oldal működéséhez feltétlenül szükségesek, valamint amelyek a felhasználói élményt fokozzák. A cookie-ról bővebben az Adatvédelmi tájékoztatóban olvashat.

Ügyfélszolgálat:   +36-1-2675331,  zenebolt@kalaka.hu

Kaláka Zenebolt

A kosár üres
 
×
 x 

A kosár üres

Termékszűrő

Minden visszaállítása

Kaláka Zenebolt | Alapítva 2002

CD, könyv, koncertjegy, DVD, kotta.
Énekelt versek, népzene, táncházi muzsika, világzene, bibliai énekek.
Gyerekeknek és felnőtteknek.

PDFPrint

Góbé: Ez van!

A Góbé lemezét régóta vártuk. Az új lemez egyik száma, a Sír a szemem tavaly októberben már megjelent a Fonó World Music Selection 2014 című válogatáson, amely kiadvánnyal a Fonó az 2014 októberi WOMEX-en megjelent. Most viszont kezünkbe foghatjuk a teljes zenei anyagot, amely kilenc vadonatúj számot tartalmaz; közülük néhány már elhangzott a zenekar koncertjein, de a dalok többségével először csak az új albumon találkozhat a közönség.

Ára: 3300 Ft
Kedvezmény:
Leírás:


Kiss B. Ádám (hegedű, brácsa, ének)
Egervári Mátyás (cimbalom, brácsatambura, ír fuvola, ír furulya, vokál)
Csasznyi Imre (basszprímtambura, ének)
Vizeli Máté (brácsák, hegedű, koboz, prímtambura, gitár, vokál)
Czupi Áron (dob, ütőhangszerek)
Tímár Márton (nagybőgő, vokál)

Vendégművészek:
Vizeli Balázs (hegedű)
Porteleki Áron (dob)
Magyaróvári Viktor "Kayamar" (ének)
Simó Csongor (elektromos gitár, szájharmonika)

A góbéval nem érdemes ujjat húzni, mert úgyis túljár az ember eszén – tartja a mondás. Nevüknek megfelelően második albumukon is furfangosan keverik a különböző stílusokat a Kárpát-medence különböző szögleteiből érkező ifjú muzsikusok. A magyarszováti, a szászcsávási, a csíki, a moldvai és a dunántúli népdalok, balladák és dallamok magától értetődő természetességgel kapaszkodnak össze a jazz, a blues, a country és a klasszikus zene elemeivel, kialakítva a Góbéra jellemző egyéni zenei szövetet. A szám szerint kilenc új felvételt tartalmazó lemez a Fonó gondozásában jelent meg; hamarosan kapható a terjesztőknél és a digitalis felületeken. A Góbé zenészeinek természetes az autentikus népzene jelenléte a városi kultúrában, amit saját zenei anyanyelvként, önkifejezésként használnak. Ugyanilyen magától értetődő a könnyű- és a klasszikus zene jelenléte zenéjükben, hiszen ezek is kulturális identitásuk részei. Ezeket a hatásokat szabadon variálják, lazán létesítenek párbeszédet a műfajok között. Muzsikájuk, bár népzeneként azonosítható, de túllép azon, vagy akár a világzene szokásos keretein is. Zenéjük jó arányérzékről és iróniáról tanúskodik, ügyesen játszanak a különböző műfajokban rejlő energiákkal, hangulatokkal. Produkciójuk népzenének nem elég autentikus, könnyűzenének túl folkos, s a komolyzenei hatások miatt pedig végképp besorolhatatlan. “Ez van!” Az új lemez egyik száma, a Sír a szemem tavaly októberben már megjelent a Fonó World Music Selection 2014 című válogatáson, amely kiadvánnyal a kiadó megjelent a 2014 októberi WOMEX-en. Az "Ez van!" c. új lemez kilenc új felvételt tartalmaz, amelyek közül néhány már elhangzott koncertjeiken, de a dalok többségével először csak az új albumon találkozhat a közönség.

Számok címei:
1. Fel 4:20
2. Szivárvány 5:24
3. Dunántúli blues 5:08
4. Mindenkinek... 5:42
5. Ez van! 4:55
6. Csúszik-mászik 5:12
7. Bánat 4:12
8. Sír a szemem 4:06
9. Csillagok 3:01

Elérhetőségünk

KALÁKA ZENEBOLT

1052 Budapest, Deák tér 4. 
tel: (1)-267-5331
e-mail: zenebolt@kalaka.hu

Nyitvatartás

Hétfőtől - péntekig 10:00 - 18:00

Kövessen minket