Ez a weboldal cookie-kat használ, amelyek az oldal működéséhez feltétlenül szükségesek, valamint amelyek a felhasználói élményt fokozzák. A cookie-ról bővebben az Adatvédelmi tájékoztatóban olvashat.

Ügyfélszolgálat:   +36-1-2675331,  zenebolt@kalaka.hu

Kaláka Zenebolt

A kosár üres
 
×
 x 

A kosár üres

Termékszűrő

Minden visszaállítása

Kaláka Zenebolt | Alapítva 2002

CD, könyv, koncertjegy, DVD, kotta.
Énekelt versek, népzene, táncházi muzsika, világzene, bibliai énekek.
Gyerekeknek és felnőtteknek.

PDFPrint

Bárzongorista 4. - Régi idők mozija (dupla CD)

A dupla albumon a 2006 decemberében a Kempinski Hotelben megrendezett Bárzongorista Gála Művészeinek műsora hallható. A különleges este énekes sztárvendége Bíró Eszter volt.

Ára: 3800 Ft
Kedvezmény:
Leírás:

A dupla albumon a 2006 decemberében a Kempinski Hotelben megrendezett Bárzongorista Gála Művészeinek műsora hallható. A különleges este énekes sztárvendége Bíró Eszter volt.

„Én vagyok az utolsó bárzongorista" - énekelte Másik János a Cseh Tamással közösen jegyzett Levél nővéremnek 2-őn, 1994-ben. Akkoriban úgy tűnhetett, még akár igaza is lehet. De szerencsére nem így történt. A lassan, alattomosan feledésbe merülő műfaj újra reneszánszát éli. A bárok, kávézók, éttermek lassan újra zenével telnek meg, sokak örömére. (…) Persze egy bárzongorista nem csak az unalomig ismételt, elcsépelt, kötelező dalokat tudja - akkor elég hamar unalmassá válna. Egy zenésznek több ezer dalt kell tudnia fejből, és azokkal a dalokkal tudniuk kell játszani is: új ízzel gazdagítani, a tempóját váltogatni, átúsztatni egymásba a régi melódiákat. Ha sokáig ülünk egy helyben, valóban szétszálazhatjuk a dalokat, és találunk ott a komolyzenei gyöngyszemektől kezdve, az operett, musical betétdalokon át, a népzenék, örökzöld világ- és magyar slágereken keresztül a modern popzenékig mindent. De miért is szeretjük annyira ezt a műfajt? Mert az éjszaka élete mindig titokzatos kissé. Mert egy régies hangulatú lokálban megelevenednek a díszletek, és egy estére újra hölgyek, dámák lehetünk, és a párunk - ha van - gáláns, régivágású úriember. Mert néha jó egy fekete-fehér film hősének lenni. (…) Ahogy ezt a dalomban meg is írtam: „Álomszerű fény, / váratlan futam:/ ragtime és elfelejtett filmzene. /Pohárcsengés - hangok koccintanak. /Ha visszacseng a múlt, meghallod-e? //Nem kell cilinder, más időket élünk. /Vagy mégsem? És ezt is csak képzelem? /Hogy Pest, az biztos. Évet nem tudok. /Egy bár. A múlt. Gyere és tarts velem."  Karafiáth Orsolya: Egy bár.  A múlt - avagy a bárzongoristák és én (részlet)

Elérhetőségünk

KALÁKA ZENEBOLT

1052 Budapest, Deák tér 4. 
tel: (1)-267-5331
e-mail: zenebolt@kalaka.hu

Nyitvatartás

Hétfőtől - péntekig 10:00 - 18:00

Kövessen minket