Ez a weboldal cookie-kat használ, amelyek az oldal működéséhez feltétlenül szükségesek, valamint amelyek a felhasználói élményt fokozzák. A cookie-ról bővebben az Adatvédelmi tájékoztatóban olvashat.

Ügyfélszolgálat:   +36-1-2675331,  zenebolt@kalaka.hu

Kaláka Zenebolt

A kosár üres
 
×
 x 

A kosár üres

Termékszűrő

Kaláka Zenebolt | Alapítva 2002

CD, könyv, koncertjegy, DVD, kotta.
Énekelt versek, népzene, táncházi muzsika, világzene, bibliai énekek.
Gyerekeknek és felnőtteknek.

PDFPrint

Servet zenekar

Servet zenekar moldvai autentikus csángó népzenét játszik. A Servet szó jelentése ünnepi szövött kendőcske, melyet templomban, jeles napokon, esküvőkön és ünnepekkor viselnek. A zenekar tagjai a Kárpát-medence különböző településeiről érkeztek Budapestre.
Array
Ára: 3400 Ft
Kedvezmény:
Leírás:


További részletek, nagyobb kép, tracklist Servet zenekar moldvai autentikus csángó népzenét játszik. A Servet szó jelentése ünnepi szövött kendőcske, melyet templomban, jeles napokon, esküvőkön és ünnepekkor viselnek. A zenekar tagjai a Kárpát-medence különböző településeiről érkeztek Budapestre. A pusztinai Kovács Krisztián otthonról hozta magával a zenét. Gyermekkora óta furulyázik, énekel, és élteti azokat a szokásokat, melyeket a csángó közösségben megtanult. Tudását a Zeneakadémia népzene tanszakán bővítette. Markó Botond, a máramarosi Nagybánya szülötte, gyermekkora óta a népzene, néptánc világában él, erdélyi ízzel mesét is mond, s most hegedűkészítést tanul. A kobzán játszó Molnár Bálint jászsági származású fiatalember, aki a moldvai kobozjáték szerelmeseként alázattal viszi tovább a moldvai zenészek hagyatékát. A Zeneakadémián végzett Timár Márton nagybőgőst a Góbé zenekarból ismerheti a közönség. A moldvai zenét öreg mesterektől, felvételekről, és népzenei táborokban tanulták, s valamennyien aktív tagjai a táncház-mozgalomnak.

Tímár Márton – nagybőgő
Markó Botond – hegedű, ének
Kovács Krisztián – furulyák, ének
Molnár Bálint – koboz, ének

1. Akkor szép (5:56)
2. De doi (4:23)
3. Kezes (3:24)
4. Libabőr (4:03)
5. Pekulár (6:46)
6. Katonás (5:31)
7. Forgatag (3:57)
8. Hűség (5:42)
9. Bákói bál (2:43)
10. Hazaút (5:14)
11. Geamparale (4:22)

Elérhetőségünk

KALÁKA ZENEBOLT

1052 Budapest, Deák tér 4. 
tel: (1)-267-5331
e-mail: zenebolt@kalaka.hu

Nyitvatartás

Hétfőtől - péntekig 10:00 - 18:00

Kövessen minket