Ez a weboldal cookie-kat használ, amelyek az oldal működéséhez feltétlenül szükségesek, valamint amelyek a felhasználói élményt fokozzák. A cookie-ról bővebben az Adatvédelmi tájékoztatóban olvashat.

Ügyfélszolgálat:   +36-1-2675331,  zenebolt@kalaka.hu

Kaláka Zenebolt

A kosár üres
 
×
 x 

A kosár üres

Termékszűrő

Minden visszaállítása

Kaláka Zenebolt | Alapítva 2002

CD, könyv, koncertjegy, DVD, kotta.
Énekelt versek, népzene, táncházi muzsika, világzene, bibliai énekek.
Gyerekeknek és felnőtteknek.

PDFPrint

Kátai Zoltán & Róka Szabolcs: Boriváshoz való (album+CD)


Ára: 7400 Ft
Kedvezmény:
Leírás:

Az album fotói a magyar borkultúra tárgyi emlékeit, a magyar bor szellemi hátterét, szõlõmûves és borkészítõ gazdáit, a hajdani és a mai magyar borvilágot mutatja be mûvészi erejû képeken. Címének lényege szerint, egy pohár jóféle bor társaságában hallgassuk a CD borral, borivással kapcsolatos dalait, s mélyedjünk el a megkapóan változatos fotóanyagban.

Igazi ajándék szeretteinknek, magyar és külföldi barátainknak, üzleti partnereinknek.

"Direkt kihagytuk a könyvbõl a siralmas látványokat, nem akartam szociofotót csinálni. Ott fotóztam, ahol az ember még tudja, mi a dolga, s ez a táj képén, tárgyi emlékeken, emberi minõségeken keresztül nyilvánul meg." (Somlósi Lajos)

Somlósi Lajos munkái megtalálhatók spanyol, francia és magyar múzeumok gyûjteményeiben. A Párizsi Iparmûvészeti Fõiskola fotószakán végzett mûvész alkotásai kiállításra kerültek Franciaország, Olaszország, Svájc, Kanada, Spanyolország, Németország és természetesen Magyarország jelentõsebb kiállítótermeiben. 1985 óta folyamatosan dolgozik Nagy József világhírû - jelenleg Orleans-ban mûködõ - "Jel" szinházának. Jónéhány könyv fotóanyagát alkotta külföldön és hazánkban egyaránt. A B.K.L. Kiadó kiadásában megjelent A magyar bor útja címû könyv fotóanyagát is õ készítette.

"A reneszánsztól az 1800-as évekig tartó idõszakból válogattunk mulatság témájú dalokat. A mulatság akkor még nem öncélú volt, se nem sírva vigadós, s még nem kávéház jellegû. Az ízek voltak fontosak, a jó bor élvezete, s a vele járó társaság. A dalok mindig arról szóltak, hogy együtt vagyunk, szeretetben." ( Kátai Zoltán)

Kátai Zoltán immár 25 éve állandó szereplõje a magyar zenei életnek. Európa számos országában koncertezett, de lemezek sora is õrzi énekét, játékát. Róka Szabolcs a Tatros együttes tagjaként vált ismertté, jelenleg a Somos együttes kobzosa. Kátai Zoltánnal 1996 óta játszik együtt. Ketten, Jakabffy Balázzsal kiegészülve 2001-ben hozták létre a Magyar Énekmondók együttest.

A Boriváshoz való CD zeneanyaga XVI-XIX. századi, a borhoz kapcsolódó népdalokat, lakodalmas és deák énekeket, históriás verseket és egyéb lírai költeményeket tartalmaz. A két kitûnõ énekhang és az egyedi hangzásvilág (reneszánsz altlant,diszkantlant. koboz, fidula, ud) várhatóan maradandó élménnyel ajándékozza meg a CD hallgatóit.

Elérhetőségünk

KALÁKA ZENEBOLT

1052 Budapest, Deák tér 4. 
tel: (1)-267-5331
e-mail: zenebolt@kalaka.hu

Nyitvatartás

Hétfőtől - péntekig 10:00 - 18:00

Kövessen minket