Ez a weboldal cookie-kat használ, amelyek az oldal működéséhez feltétlenül szükségesek, valamint amelyek a felhasználói élményt fokozzák. A cookie-ról bővebben az Adatvédelmi tájékoztatóban olvashat.

Ügyfélszolgálat:   +36-1-2675331,  zenebolt@kalaka.hu

Kaláka Zenebolt

A kosár üres
 
×
 x 

A kosár üres

Termékszűrő

Kaláka Zenebolt | Alapítva 2002

CD, könyv, koncertjegy, DVD, kotta.
Énekelt versek, népzene, táncházi muzsika, világzene, bibliai énekek.
Gyerekeknek és felnőtteknek.

PDFPrint

Apacuka zenekar - Hangfalatok

A Színes világ 2010-es megjelenése óta az Apacuka zenekar nagy utat járt be. Lépésről lépésre vált az egyik legismertebb gyermekzenekarrá, koncertjeinek száma a 100-hoz közelít évente, Esztergomtól Badacsonytomajig, Mezőtúrtól Veszprémen át Győrig
Array
Ára: 2590 Ft
Kedvezmény:
Leírás:


A Színes világ 2010-es megjelenése óta az Apacuka zenekar nagy utat járt be. Lépésről lépésre vált az egyik legismertebb gyermekzenekarrá, koncertjeinek száma a 100-hoz közelít évente, Esztergomtól Badacsonytomajig, Mezőtúrtól Veszprémen át Győrig.
A zenekar tagjai egyéb, felnőtt formációkban is játszottak vagy játszanak, így a zenei műfajok széles spektruma jelenik meg a lemezen, néha játékosan, szinte a stílusparódia határait súrolva, és ezzel egy időben egészen komolyan. Talán ez az Apacuka zenekar legnagyobb erénye: komolyan veszi a gyerekeket, és komolyan veszi a zenét is, nem gügyög, mégis mindvégig játékos marad.

A zenekar frontembere és szövegírója érti a gyermekek nyelvét, és otthonosan mozog a zene világában: Pálfi Kriszta gyerekként az Operaház Gyermekkórusában énekelt, majd óvodapedagógus lett, jelenleg saját Zeneoviját vezeti. Erről ő maga így nyilatkozott: Rengeteg eszközt alkalmazok: virágokat, labdákat, bábokat, színes takarókat. A cél, hogy egy olyan zenei élményt, összbenyomást kapjanak a gyerekek, ami tartósan megmarad, hiszen a játék, a hangok, a színek ingerei egyszerre mozgatják meg őket. Mindezek az elemek koncertjeiken is megjelennek, az ilyen események alaposan átmozgatják a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

Amit tehát a Hangfalatok kínál:

CD a zenekedvelőknek - az eddig jól megszokott funky, rock, ska, jazzes hangulatok mellett lesz ír kocsmadal és disco zene is.

Mesekönyv az álmodozóknak - a Színes világhoz hasonlóan ehhez a lemezhez is készül mesekönyv, folytatódnak Pippó és Bojzi kalandjai, melléjük szegődik továbbá Spenót és Bont, Szét Bont, aki rázva issza a bodza szörpöt, nem keverve.

Vidám feladatok játszani vágyóknak minden egyes dal illusztrációja egy-egy játékos feladvány is, amikkel az óvodás, kisiskolás korosztályt céloztuk meg.

Mindez a koncertélményekkel kiegészülve igazi élmény a kicsiknek és szüleiknek.

A lemez érdekessége még, hogy vendégként közreműködik rajta Maszkura a Maszkura és a Tücsökrajból, illetve Buda Gábor az Alma együttesből. Íme egy-egy mondat tőlük:

"Ajánlom Nektek az új Apacuka lemezt,
És fületekbe tűzöm, mint jókedv jelmezt!" Maszkura (Maszkura és a Tücsökraj)

Amióta Krisztával duettet énekeltem, azóta ma van a szülinapom
Buda Gábor (Alma együttes)

A kötetet Varga Bence illusztrálta

Elérhetőségünk

KALÁKA ZENEBOLT

1052 Budapest, Deák tér 4. 
tel: (1)-267-5331
e-mail: zenebolt@kalaka.hu

Nyitvatartás

Hétfőtől - péntekig 10:00 - 18:00

Kövessen minket